Трудно ли е да повярвате, че някъде имате сродна душа в свят от 7 милиарда души? Скептиците вероятно биха отхвърлили съществуването й, а оптимистите ще се втурнат да я търсят. Някои вече са я открили – в романтичната си връзка, в родителите си или в любимата учителка... Ето как можете да я разпознаете, според тях.

1. Усещате мир и комфорт още на първата среща

Сродната душа създава усещане за сигурност и дори през първата ви среща сте спокойни в компанията й. Чувствате се всякаш сте заедно със стар познат и сте в мир със себе си. Тези емоции често са странни в началото и ви карат да се замислите как това е възможно. Така, времето спира и наблюдавате само как той/тя ви допълва.

2. Различията между вас са в баланс

Различията в уменията или в характерите ви са балансирани, защото допълват другия. Вие сте теоретик, но той е практик – единия изгражда нови умения у другия. Какво по-хубаво от това да се учите взаимно и да развивате характерите си?

3. Чувствата ви са необясними

Привлечените сте, но не от визията. Срещнали сте някого и той не е ваш тип. Дори не знаете дали ще го познаете, когато се върне от тоалетната... Интересното е, че го чакате с нетърпение. Той е нов в компания, но не ви е просто интересен. Ако се питате защо това е така и нямате отговор – значи може и да сте срещнали сродната си душа. Необяснимата симпатия, привличане и спокойствие често си остават такива и във времето.

4. Мислите еднакво

Възгледите ви за живота се припокриват. Това е причината да се чувствате разбрани и спокойни с него или нея. Плашещо е как се познавате толкова отскоро, но вече сте влюбени и мислите какво семейство ще създадете. Всичко в главата ви, което свързано с вас двамата, звучи логично и сякаш сте на точното място с правилния човек.

5. Обичате и лошите черти в тях

Виждали сте го и в най-лошата му светлина, но откривате логика в поведението му. Минавате през проблемите заедно и не се притеснявате да покажете слабостите си един на друг. Не се дразните, а разбирате поведението му.

6. Чувствате болката на другия

Повечето от хората, срещнали сродните си души, казват, че през трудни и тежки моменти усещат болката на отсрещния. Те не просто я разбират, а страдат заедно. Когато единият има проблем или трудност, тя всъщност е и на двамата. Така и щастието им е взаимно.

7. Има "химия"

Когато се докоснете, изпитвате приятно чувство. Държите се за ръце и знаете, че това е човекът, който е ваше естествено продължение. Времето, в което сте заедно, не ви е достатъчно и искате да се сте заедно постоянно. Химията между двойките в такива случаи е още по-силна.

8. Споровете ви изграждат

Случва се да имате и големи разногласия, но споровете ви помагат да растете заедно. Всеки път продължавате "на чисто" и със спокойствие и хармония в себе си. Има отношения, които не позволяват този модел, но сродната душа се откроява с това красиво качество – израствате заедно.

9. Напълно естествени сте

Сродната душа е и най-добрият приятел. По подразбиране сте напълно "себе си" с нея. Не изпитвате нужда да криете вредните си навици или странностите си. Сваляте "грима" от лицето и душата си.

10. Откривате учител в тях

Сродните души ни учат на много неща. Понякога те са тук, за да ви покажет какво всъщност е любовта. Често сродните души ни помагат да се изправим срещу страховете си и това ги прави най-ценните учители за нас. Ако осъзнавате, че някой е в живота ви, за да ви научи на важен урок - това е вашата сродна душа.