За един от колоритните участници във "Фермата" участието приключи, а доенето на кози е минало. 50-годишният футболен мениджър Митко Тимчев отпадна след дуел със Симеон Томов, който приключи с резултат 6:9. 

Факт, който малко хора знаят за Митко, е, че е изявен кулинар. Ето какво сподели той пред bistro.bg за храната, килограмите и честта веднага след излизането си от Фермата

Как те посрещна семейството ти, когато се прибра?
Очакваха ме, много ми се радваха. Аз се грижа за майка си, жена си и детето. Така че моята липса е осезаема – всичко беше нагоре с краката.

Наготвиха ли ти вкусотии?
Вкъщи аз готвя.

В кое си специалист?
Всичко, в което присъства месо, е моя стихия.Имате ли семейна рецепта, която се предава от поколение на поколение?
От баба ми съм научил една рецепта за гювеч, който се прави в голям глинен съд, и е с агнешко месо и много зеленчуци. От много време имам интерес към кулинарията. Още на 26 години държах хотел с ресторант и винаги ми е било интересно кое как се приготвя. Където и да съм пътувал, ако някое ястие ми е правило впечатление, съм искал да знам как се приготвя. Понякога е било доста нахално да говоря с готвача, но съм го правил. В Китай ни заведоха в ресторант, в който ни поднесоха по много атрактивен начин патица по Пекински. Влезе един човек в бели дрехи, с два ножа, буташе патицата на количка. Това, което последва, беше като цирково шоу. Успя много бързо да я нареже и да я обезкости пред нас. Патицата имаше уникален вкус! Разговарях с готвача, който я беше приготвил, и той ми обясни как се маринова, колко време стои, какви съставки се използват. После я направях в България и се получи много добре.

Какво приготвяш на празници?
Правя много хубаво пилешко роле, пълнено с топено сирене, краставица и ябълка, което отвън е увито в парченца бекон. Бавно запечено е нещо уникално! Сервира се с картофено пюре.

Хареса ли ти храната във „Фермата“?
За целия проект свалих 31 кг.  На първия кастинг отидох 128 килограма, а на битката със Симеон излязох 97. Причината беше не само работата във фермата, но и това, че храната не ми допадаше. Мускулната контузия на прасеца, която направих, според лекарката, която ме прегледа, е основно заради липса на белтъчини и промяната в хранителния режим. Храната във „Фермата“ всъщност ми нанесе големи поражения!Прие доста лично номинацията за дуелист от Роман. Защо?
Изпращането ми на дуел не е проблем за мен. Аз съм влязъл във формата и знам, че ще изляза на арената. Но при положение, че по никакъв начин не застрашавах Роман и въз основа на нашите разговори, че който и от нас да е фермер, ще изкараме Христина, постъпката му и начинът, по който го направи, го приемам като предателство.

Какво промени у теб „Фермата“?
Престоят там разтърси категорично ежедневието ми. Това е преживяване, което променя ъгъла, по който гледаш на всичко около теб. Елементарен пример - когато пазаруваме от магазина дори не се замисляме как е произведен хлябът. След „Фермата“ сигурно всички ще ценим много повече труда на хората, направили така, че да имаме тези блага на трапезата си.  
Другото е, че за пореден път се убедих, че въпреки навършените ми 50 години, мога да сгреша в преценката си за хората.