Телевизионен журналист, бизнесдама, политик, майка и съпруга – Юлияна Дончева вярва, че споделените знания и опит са стъпка към щастието и смисъла на живота. Стилната дама посвещава дълги години на търсенето на най-добрите решения и правилния избор на здравословна храна и движение за себе си и любимите си хора. Днес, без претенция за експертност, Юлияна обобщава лично проверените стратегии и резултати в първата си книга „Код червено: Моята истина за храната“. Леко, но не и несериозно, тя споделя  своята философия за пълноценен живот, като провокира да се поинтересуваме от ежедневните предизвикателства, които стоят на пътя на щастието ни.

„Такава е моята истина за храната. Тази, която може да лекува, но и да разболява, да ни вълнува или да ни държи безразлични. Защото храната е емоция и зависи само от нас дали ще е положителна и зареждаща." споделя Юлияна. „Вследствие на дългогодишни опити, приложени върху самата мен и върху хора от семейството ми, съм постигнала реални резултати. Свалянето на повече от 50 килограма от личното ми тегло в рамките на година показва, че някъде по пътя към целта си съм налучкала своята истина.“

Снимка: ПР

Книгата на Юлияна Дончева е за хората, които искат да превърнат храната в приятел, за хармонията и осъзнатия избор – без излишен стрес и прекомерни ограничения. 

Изданието съдържа практични съвети за избор, съхранение и приготвяне на здравословна храна, препоръчителни дневни дози за прием, информация за преструктурирана вода, гликемичен индекс на храните, храните боклуци и с какво да ги заменим, упражнения и тренировки за редуциране и контрол на теглото и техники за пречистване на тялото и ума. Събрани са и любими бързи, лесни и полезни рецепти на Юлияна Дончева и множество лични истории.