В събота, 17.02., времето ще бъде слънчево и максималните температури ще стигнат 8 градуса. Не изпускайте възможността да му се насладите. Започнете деня с вкусна закуска и излезте на разходка.

Палачинките винаги са добра идея. В този вариант са тънки, нежни и със свеж цитрусов вкус и аромат.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Знаем, че този обяд не е за всеки ден, затова ви предлагаме кюфтенца от фазан с боровинков сос в почивен. Разбира се, може да замените месото с друг вид. Ще се получи чудесно с телешко например. Боровинките не са в сезона си, но в магазините може да намерите едри сини боровинки или замразени плодове.

Снимка: Istock.com

Гризе ли ви се нещо вкусно следобяд? Нека не е пакет чипс от магазина.

Снимка: iStock

Ако имате нужда от нещо сладко, това е кексът. Съчетава два цвята и е не само с вълшебен вкус, но и с чуден външен вид. Може би точно сега е времето да поканите онази приятелка, с която не сте се виждали от дълго време. Поводът? Имате да споделите с нея парче прекрасен кекс.


Снимка: Istock.com

Зелените салати тепърва ще залеят пазара. Но дори и в тези, все още студени дни, има варианти за крехки салати, отгледани на топло в оранжериите. Най-добре би било да е без химикали и други стимулиращи растежа вредни вещества. Ако се сдобиете с вкусан зелена салата, достатъчно е само да я овкусите с този дресинг. Ще стане вълшебна!

Последният ден преди Великия пост е широкоизвестен като "неделя на всеопрощението". На 18.02 отбелязваме Сирни Заговезни.

За тази вечер пригответе богата трапеза. На нея задължително трябва да има яйца и млечни храни. Обикновено се прави баница със сирене, варени яйца, бяла халва с орехи или фъстъци.

Тази вечер се слага богата семейна трапеза от яйца и млечни храни. На нея задължително се поднасят баница със сирене и яйца, варени яйца и бяла халва с орехови ядки.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Може да се приготви и риба. С тези храни се заговява, откъдето идвa и името на празника (от говея - постя, въздържам се).

Ако не държите да спазвате църковните традиции и искате да си приготвите нещо интересно и различно в неделя, ето няколко предложения както за основно ястие, така и за вкусен снак.

Чипс от листа на карфиол. Изненадахте се, нали? Малко хора знаят, че листата не бива да се изхвърлят, защото печени, те са много вкусни.

Истинско пиршество за сетивата пък е телешкото варено - сочно месо, богатство от зеленчуци и много аромати.