Почивните дни са отредени за почивка. Но - да не се лъжем. всъщност за повечето това са дните, в които чистят, готвят и подреждат. Опитваме се да ви облекчим поне в едно, а именно - избора. Предлагаме ви няколко готови решения за ястия, които да приготвите през уикенда.
За празнични предложения може да видите и секцията ни Менюта на сайта ни.
Да започнем със закуската.
Майкъл готви всяка сутрин за Марк. Двамата са се срещнали през 2012 в лондонски бар. Тъй като и двамата работят изключително много, при това на различни места, се оказва, че закуската е единственото време, в което са заедно. Отнема им известно време, докато осъзнаят, че ще бъде много хубаво да направят тези 30 минути особено специални за себе си.
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
Топлата супа пък е винаги подходяща за обяд. Когато е оранжева, ще ви стопли още повече.
Искате ли съботни следобедни сладости? Ето няколко неустоими предложения.
Кифлички с мармалад - такива, каквито мама ги прави. Ако ги направите в събота следобед, ще имате и готова закуска за неделя.
Умен сладкиш - наречен е така, защото в горната му част се образува тънък тестен блат, а отдолу остава на крем. Освен това има и особеност при печенето – оставя се в изключената, все още топла фурна, докато тя не изстине съвсем. Чак тогава се изважда от тавичката.
Ако в събота вечер планирате да се излегнете на дивана и да гледате филм, направете си печен нахут с розмарин и чесън. Със сигурност е по-добрият избор, пред чипса от магазина, пълен със сол и консерванти.
НЕДЕЛЯ
Всички обичат бухтички. Особено когато са направени в неделя сутрин, когато не бързаш за работа и можеш да стоиш по пижама до обяд.
Ако в събота сте готвили боб чорба, в неделя го пригответе по друг начин - боб на филийка. От нас рецептата - от вас изпълнение.
Ако имате повече време, а предполага се, в неделя то е в изобилие, предизвикваме ви да приготвите този масажиран джолан. Така го прави главната готвачка Ганка Иванова във винарната на "Катаржина Естейт". Тайната - добре посолен и овкусен с малко червен пипер, той трябва да бъде много добре масажиран с малко олио.
Или пък опитайте да направите домашна паста. Повярвайте ни, няма нищо общо с пастата, която купувате в пликче от магазина. Може да я направите дори да нямате специална машинка. Единственото условие е да си купите брашно от твърда пшеница. Ето и как да я приготвите.
И през почивните дни ни се хапва по нещо сладко, нали?
Баница на розички, с локум е добро предложение.
Или пък кекс, за който дори не са ви нужни яйца.
Класиката - сладкиш "Дамски каприз", пък просто си плаче за неделното кафе.
Ако не ви се готви и искате почивните дни наистина да са почивни - излезте и хапнете навън. Имаме 10 предложения за заведения, намиращи се в София, където не само може да се нахраните, но и ще бъде здравословно.