Почивните дни са отредени за почивка. Но - да не се лъжем. всъщност за повечето това са дните, в които чистят, готвят и подреждат. Опитваме се да ви облекчим поне в едно, а именно - избора. Предлагаме ви няколко готови решения за ястия, които да приготвите през уикенда.

За празнични предложения може да видите и секцията ни Менюта на сайта ни. 

Да започнем със закуската

Майкъл готви всяка сутрин за Марк. Двамата са се срещнали през 2012 в лондонски бар. Тъй като и двамата работят изключително много, при това на различни места, се оказва, че закуската е единственото време, в което са заедно. Отнема им известно време, докато осъзнаят, че ще бъде много хубаво да направят тези 30 минути особено специални за себе си.

Топлата супа пък е винаги подходяща за обяд. Когато е оранжева, ще ви стопли още повече. 

Искате ли съботни следобедни сладости? Ето няколко неустоими предложения.

Кифлички с мармалад
- такива, каквито мама ги прави. Ако ги направите в събота следобед, ще имате и готова закуска за неделя.

Умен сладкиш - наречен е така, защото в горната му част се образува тънък тестен блат, а отдолу остава на крем. Освен това има и особеност при печенето – оставя се в изключената, все още топла фурна, докато тя не изстине съвсем. Чак тогава се изважда от тавичката.

Снимка: iStock

Ако в събота вечер планирате да се излегнете на дивана и да гледате филм, направете си печен нахут с розмарин и чесън. Със сигурност е по-добрият избор, пред чипса от магазина, пълен със сол и консерванти.

НЕДЕЛЯ

Всички обичат бухтички. Особено когато са направени в неделя сутрин, когато не бързаш за работа и можеш да стоиш по пижама до обяд. 

Снимка: iStock

Ако в събота сте готвили боб чорба, в неделя го пригответе по друг начин - боб на филийка. От нас рецептата - от вас изпълнение. 

Снимка: Росица Николова

Ако имате повече време, а предполага се, в неделя то е в изобилие, предизвикваме ви да приготвите този масажиран джолан. Така го прави главната готвачка Ганка Иванова във винарната на "Катаржина Естейт". Тайната - добре посолен и овкусен с малко червен пипер, той трябва да бъде много добре масажиран с малко олио.

Или пък опитайте да направите домашна паста. Повярвайте ни, няма нищо общо с пастата, която купувате в пликче от магазина. Може да я направите дори да нямате специална машинка. Единственото условие е да си купите брашно от твърда пшеница. Ето и как да я приготвите.

И през почивните дни ни се хапва по нещо сладко, нали?

Баница на розички, с локум е добро предложение. 

Снимка: Росица Николова

Или пък кекс, за който дори не са ви нужни яйца.

Класиката - сладкиш "Дамски каприз", пък просто си плаче за неделното кафе.

Ако не ви се готви и искате почивните дни наистина да са почивни - излезте и хапнете навън.  Имаме 10 предложения за заведения, намиращи се в София, където не само може да се нахраните, но и ще бъде здравословно.