Яйцата не трябва да се държат на вратата на хладилника, а да се съхраняват в оригиналната опаковка в междинното отделение на хладилника, за да се избегнат промените в температурата, защото вратата на хладилника е най-топлото място и най-изложеното на температурни промени, съветва Сара Бенуел от списание "Good Housekeeping".
Яйцата трябва да се съхраняват в междинното отделение на хладилника, където температурата е по-постоянна.
Яйцата трябва да се държат далече от миришещи храни, тъй като лесно абсорбират по-силните аромати.
Яйцата трябва да се съхраняват на стайна температура от 20℃ и да не местят от прекалено топли на прекалено студени места, за да се предпазят от заразяване със салмонела.
"Пресните яйца се запазват в продължение на една седмица при стайна температура. Поставянето на яйцата на вратата е най-лошото място заради постоянното раздрусване при отваряне и затваряне на хладилника, а миризмите от други храни могат да проникнат през черупката", допълва Тим Хейуорд от списание "Financial Times".