Тези хора никога не си задават въпроса „Какво да сготвя?” Те прекрасно знаят как да съчетаят продуктите, колко минути да разбиват яйцата до пухкавост, на колко градуса да изпекат най-мекия хляб... И не спират до тук.

Food блогърите, които си струва да последвате в Instagram, знаят  как да снимат храната така че да я превърнат в най-апетитната хапка – артистично, предизвикателно и със стил.

Те ще ви заредят с толкова много вдъхновение, че веднага ще извадите пипера и канелата от кухненските шкафове.

1. Линда Ломелио е шведски фотограф, стилист и food блогър - callmecupcake.se, чиято слабост и сила са тестените изделия. 

2. Марта обожава да закусва и превръща тази си любов в прекрасен блог - whatshouldieatforbreakfasttoday.com.

3. Ева Флорес е едновременно прекрасен градинар и сладкар. Живее в Орегон, обича миризмата на листа от домати, да меси тесто и всички видове мъх. Може да разгледате портфолиото й на firstweeat.co.

4. Кайли МакКейб измисля авторски рецепти, като намира вдъхновение и  сезонни продукти в овощната си градина. Живее в Северна Юта със съпруга си и трите им деца. Започва блога си - thekitchenmccabe.com, през 2013 г., за да подреди някъде всички рецепти, които има.  

5. Ашли Александър обича да готви за празненства и семейни събирания. Живее в Австралия и е самоук готвач още от малка, когато майка им преподавала първите уроци по кулинария на нея, брат й и сестра й. вече пораснала, прави свой блог - gatherandfeast.com.

6. Сонали Гош е стилист на храна и фотограф. Приготвя най-вече сладкиши, като се съсредоточава върху визуалната страна на храната, различните текстури и вкусове. В блога й - sugaretal.com, може да откриете много рецепти за безглутенови и нискомаслени ястия. 

7. Валентина Солфрини е италианка, която готви, снима и изкушава с храната си така, както само италианците могат. Обожава да украсява ястията си с цветя и стръкчета, откъснати от градината. В блога й - hortuscuisine.com, освен рецепти има и предложения как да използвате билки и треви за здраве.

 8. Силвия Бифаро е макробиотичен готвач (за употребата на традиционни и местни храни, като се набляга на соевите продукти и морските дарове) - salvialimone.com.

9. Каролин Строт е винтидж момичето влюбено в тъмните нюанси и лилавото. Рецептите й - frauherzblut.deса предимно вегетариански. 

10.  Хосе (16 г.) има свое кулинарно мото - "Животът е твърде кратък, за да ядем скучни храни". Затова нейните смутита и торти преливат от ярки цветове и са направени с много въображение.