Какво да сготвя, когато навън е студено? В хладната есен тялото ни има нужда да се стопли и отвътре. Затова гладът ни за топла супа и сгряваща манджа доста се засилва. Кое е най-лесното, което може да направите? Добавяйте пикантни подправки към гозбите, които традиционно готвите - черен пипер, лют червен пипер, къри, куркума, саламура от люти чушки и др. 

В есенните предложения за рецепти, освен картофи, присъстват различни кореноплодни - цвекло, алабаш, целина и др. 

Картофите се овкусяват най-добре с мащерка, розмарин, копър, магданоз, черен пипер, червен пипер, сол, чесън и див лук. 

1. Есенна супа в бохча
Бохчата от хляб се превръща в купичка, в която да сипете супата, а и да отхапвате от нея. 

2. Крем супа с картофи, мащерка и пикантни крутони
Добавете пушен кайенски пипер към хрупкавите крутони, за да отворите апетита си. 

3. Печени зеленчуци за Хелоуин
Печени зеленчуци, които лесно може да превърнете в призраци и вещерски шапки по повод празника. 

4. Пикантни картофи с доматен сос
Малко чесън за повече вкус и аромат.

5. Торта с чипс и спанак "Възхищението на свекървата"
За затопляне на отношенията.

6. Овчарски пай
Една леко пикантна, питателна и вълшебна гозба от Албиона.

7. Тиролски картофени кнедли

8. Картофена чорба с печен лук
Резен целина ще направи тази супа вълшебна.

9. Печен картоф с билки и зехтин
Поръсете с черен и лют червен пипер.

Снимка: Росица Николова

10. Винен кебап с картофено пюре
Тук има и червено вино.