.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Нарине Абгарян и Дмитрий Глуховски идват у нас за Варна Лит 2019 

LadyZone.bg | преди 15 седмици
За първа година във фестивала ще бъде включено и късометражно кино, а планираните работилници, пленери, срещи в класните стаи са малка част от събитията, които ще дадат старта на едно незабравимо лято.

Литературният фестивал Варна Лит се задава с нови и любими гости. От 29 май до 1 юни в морската ни столица ще се съберат редица наши и чужди автори и хора на изкуството. Темата на тазгодишното издание е „Истории и история“. Очаква се и първото връчване на Европейска литературна награда „Димитър Димов“ за проза

Освен Дмитрий Глуховски – авторът на поредица „Метро 2033“, вдъхновила популярната компютърна игра, на романите „Бъдеще“, „Текст“ и сборника „Разкази за родината“, официален гост на международния фестивал на третото му издание ще бъде и Нарине Абгарян, позната у нас с  романите си „Три ябълки паднаха от небето”, „Манюня”, „Хората, които са винаги с мен”, „Да живееш нататък”Наричана „арменския Маркес”, писателката ще се включи в панел с двама изявени български автори – Мария Лалева и Мирела Иванова, а модератор на събитието ще бъде журналиста Георги Тошев.

Част от Варна Лит  тази година ще бъдат още Жером Ферари, Томас Макгонигъл, Саулос Шелтянис, Захари Карабашлиев, Теодора Димова, журналистът Бойко Василев,  актьорите Александър Алексиев,  Християна и Ивайло от Айде.бг, доц. Пламен Дойнов, Стефан Цанев, Мария Донева, Мартин Колев,Радостина Пеева, Весела Фламбурари, Никола Райков, Добромир Байчев, Людмил Станев, Даниела Викторова, Искра Урумова, илюстраторите Катрин Ефтимова и Виктория Роянова.

Вече стартира ученически конкурс на тема “Малки и големи семейни истории”, който насърчава подрастващите да се поразровят в собствената си родова памет и да намерят интересното, значимото, забавното.

За първа година във фестивала ще бъде включено и късометражно кино, а планираните работилници, пленери, срещи в класните стаи, постановки за малки и големи, както и концерт на плажа ще бъдат само малка част от външните събития, които ще дадат старта на едно незабравимо лято.

Очаквайте скоро цялата програма на www.varnalit.com.

„Варна Лит” 2019 г. се осъществява с помощта на „Фонд култура” към Община Варна, Фондация „Америка за България”, Solvay Sodi и Fraport.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите