Американската неправителствена организация ParentsTogether представи своеобразна изложба, с която да покаже изкуството на деца от цялата страна, пресъздавайки тяхното страдание, безпокойство и надежди по време на пандемията от коронавирус.

Изложбата беше разположена в сутринта на 5 август пред сградата на Конгреса на САЩ в столицата Вашингтон, окръг Колумбия. 

С изложбата от детски рисунки организацията ParentsTogether призовава Конгреса на САЩ да предостави спешна помощ на бедставащите семейства заради пандемията от коронавирус, предизвикала безпрецедентен икономически срив.

Снимка: Getty Images

Трогателното събитие отбеляза откриването на нова кампания за повишаване на осведомеността за Поколението COVID, или "Gen C" - растящите днес деца, които ще усещат ефектите на пандемията от коронавируса - икономически и емоционално, още години напред. 

Децата от Gen C и грижещите се за тях родители ще са сред най-силно засегнатите от COVID-19 пандемията.

Снимка: Getty Images

ParentsTogether призоваха своите 2,5 млн. членове в страната да споделят своите разкази как коронавурусната криза се е отразила върху тях, а  децата им да изразят своите емоции чрез рисунките с моливи.

64 произведения, нарисувани от деца в цялата страна, бяха избрани за изложолбата пред Конгреса на САЩ, призовавайки за действия от законодателите за облекчаване на COVID ограниченията. 

Вижте повече снимки от изложбата на ParentsTogether в галерията най-горе.