Топ 3 ресторанта за детокс в София
Soma: Нахутена палачинка и сирене от кашу Палачинката се приготвя не от пшенично, а от нахутено брашно, като е с пълнеж от пресни горски гъбки и лук, които са леко запечени на тиган и са гарнирани с чийзи сос (представлява растителен заместител на разтопеното сирене и е по специална рецепта на ресторанта). Ястието се поръсва със сусам, магданоз и веган пармезан, който се прави от хранителна мая и отново е по рецепта на заведението. Като предястие към нахутената палачинка пък можете да опитате и специалното сирене, което Soma произвеждат от кашу, за разлика от фетата, която е със соя. Това сирене върви в чудесна комбинация с градински домати, залети с прясно приготвено босилеково песто.
Снимка: