От светата троица Джия-Айлин и Валерия - трите добри приятелки в "Ергенът" в шоуто остана само една. След последните церемонии на розата без цвете останаха Джия и Айлин и те напуснаха шоуто. 

Така тройната коалиция на приятелките се разпадна. Те демонстрираха особена близост и дори спяха в една стая.

Не веднъж между останалите момичета възникваше въпросът дали те трите ще поставят приятелството си на първо място, или ще изберат любовта. 

Не им се наложи да избират, защото Евгени избра вместо тях. 

Първа имението напусна Айлин. Това определен беше изненадващо за останалите момичета. Прецедент в шоуто беше, че тя се върна, за да говори отново с Евгени. Призна му чувствата си, за да е сигурна, че той я е разбрал правилно. Малко по-рано в предаването двамата проведоха разговор, от който стана ясно, че Айлин все още не е готова да има семейство и деца.

Въпреки искреността й, Айлин не се върна отново в имението. След доста емоционален разговор между двамата, Евгени взе тежкото решение да я изпрати и да държи на думата си. 

Снимка: bTV Media Group

"Не е честно, неуважително е към това, което те са ми показали и продължават да го правят. Когато си затворил една страница е нечестно да се отметнеш" - бяха неговите думи. 

След тези думи двамата се разделиха. 

"Давате впечатление, че ви е все едно дали сте булката или шаферките!" - обясни той решението си пред Валерия.

Следващата, която напусна шоуто, беше Джия. Тя не получи роза от Евгени. 

Снимка: bTV Media Group

На раздяла му прошепна следните думи:

"Пожелавам ти да намериш истинската любов!"