Племенникът на Елизабет Втора и втори граф на Сноудън – Дейвид Армстронг-Джоунс се развежда със съпругата си Серина след 27 години брак. Това оповести официално говорител на двойката:

„Графът и графинята на Сноудън са постигнали съгласие, че техният брак е приключил и се развеждат.“

Снимка: Getty Images


От началото на годината това е трети удар срещу устоите на британската монархия, след като Меган и Хари обявиха оттеглянето си като работещи членове на кралската фамилия, а преди седмица стана ясно, че любимият внук на кралица Елизабет Втора Питър Филипс и съпругата му Оутъм също се развеждат.

Дейвид Армстронг-Джоунс, който в бизнес средите е известен като Дейвид Линли, е син на принцеса Маргарет (единствената сестра на кралица Елизабет Втора) и лорд Сноудън. Приближени до кралската двойка изтъкват като причина за раздялата огромното време, което Линли отделя за бизнес начинанията си, прекарвайки го далеч от семейството, подчертавайки, че няма други замесени хора, пише DailyMail.

Снимка: Getty Images

Графът и графинята на Сноудън са женени от 1993 година и имат две деца – 20-годишния Чарлз и 17-годишната Маргарита.

Дейвид наследява титлата граф на Сноудън през 2017 година след смъртта на баща си. Известен е като „кралския дърводелец“ заради бизнеса си с мебели. Има издадени книги, свързани с мебелите и декорирането на дома. Той е 21-и по ред в линията за наследяване на британския трон.

Междувременно Ингрид Сюард, главен редактор на списание Majesty, коментира позицията на Елизабет Втора относно разводите. Според Ингрид кралицата е „тъжна, но прагматична“ що се отнася до разводите в кралското семейство и би посъветвалата двойките да оправят брака си, защото е „прекалено лесно да се разведеш“. Макар три от четирите деца на кралицата да са разведени, тя все още не може да свикне с идеята за раздяла, заявява още Сюард пред списание Okay!.

Снимка: Getty ImagesВ миналото монархът често е съветвал двойки, които искали да оправят брака си. А в момента Елизабет Втора залага надеждите си за здравината на брака между принц Уилям и Кейт Мидълтън след преживяната тежка година и поредица от новини за сътресенията в монархията.