Френската марка Mixa е създадена през 1924 година във Франция – тя има фармацевтичен произход и е първоначално представена в аптеките. В ранните си години марката е била фокусирана в грижата за бебешката кожа. С развитието си Mixa се специализира в продукти за чувствителната кожа, която днес създава дискомфорт при почти всяка втора жена.


Основен принцип при разработването на всички продукти на марката е ефикасността без раздразнения. Затова активните съставки в продуктите за почистване, лице, тяло и грижа за бебето са научно тествани, формулите не съдържат алкохол, парабени и оцветители*, не дразнят кожата и спомагат за поддържането на здравословен вид. Основна мисия на Mixa е да достави на потребителите си резултати, като същевременно запази комфорта на чувствителната им кожа.

Сред козметичните продукти на марката, които я утвърждават като експерт по чувствителната кожа,  трябва да се споменат четири звездни иновативни продукта – първото мляко с маслени агенти за отстраняване на грим, което почиства кожата без триене, първият продукт грижа за лице срещу зачервяване със Colour Correction (CC), възстановяващ и подхранващ балсам за тяло против сърбеж и бебешки мицеларен шампоан.

Посланик на Mixa през последните 16 години е френският супер модел Естел Лефебюр, която е неразделна част от френската култура. Международната си известност тя придоби след като името й влезе в „Топ 10 на световните супермодели”. Към момента тя държи рекорда във Франция за най-голям брой корици на списание Elle. Mixa избира Естел Лефебюр за свой посланик заради нейната порцелановата, но чувствителна кожа, равномерен тен, красота и непринуденост, все характеристики, които са истинско отражение на ценностите на марката.

Така през последните 16 години Естел е красивото и живо доказателство за ефикасността на козметичните продукти Mixa, които тя използва както за своята чувствителна кожа, така и за трите си деца.

*с изключение на съдържащите се в двата продукта против зачервяване за подобряване ефекта върху тена на лицето

  • 5 неочаквани ползи от сладоледа
  • 33 звезди, които гордо демонстрират секси тела в социалните мрежи
  • Най-забавните плажни снимки
  • Кои са модерните цветове и прически през топлия сезон
  • Стряскащо: Какво става с кожата ни, ако не сложим слънцезащитен крем
  • 7 вида напитки, които обожаваме през лятото
  • Подготовка за комфортна почивка
  • Идиличното детство на село през погледа на Изабела Урбаниак (снимки)
  • Как да си направите бижута от миди
  • 3 кулинарни вълшебства с диня