В първата част на красивите плажове по света ви водихме до Австралия, Мексико, Гърция, Тайланд и Бермуда. Във втората също няма да ви разочароваме, защото сме подготвили нова доза тюркоазени води, копринени плажове и още нещо...

Anse Source d'Argent, Сейшели


Името на плажа е малко трудно за изговаряне, но когато се пренесете там, тази процедура по изговарянето ще стане излишна. Намира се на едно от най-благоприятните и живописни места за плажуване – Сейшелите, и по-точно остров Ла Диг. Най-известният сред красивите плажове Anse Source d'Argent притежава меки, розови на цвят пясъци. До самия бряг има множество огромни извисяващи се величествено гранитни камъни, образували се от времето и водата. Съвсем близо до брега има риф, който го предпазва и прави подходящ за малки деца, а и красиво място за любителите на гмуркането.

Грейс Бей, Търкс и Кайкос (британски острови в Карибско море)


Заливът Грейс Бей се намира на островите Търкс и Кайкос, Карибско море. Плажът там също е сред тези, които са получили международно признание за чистотата на водата и пясъка, и се нарежда сред първенците най-красиви плажове в света (по-точно на второ място за 2013 година след Заешкия плаж, класацията е на TripAdvisor). За разлика от тези, които представихме досега, до които се стига единствено по море, до Грейс Бей можете да стигнете по суша. Освен красивите гледки, околностите предлагат възможност за разнообразни водни спортове.

Заешкият плаж, Италия (Rabbit Beach)

Снимки: Thinkstock/Guliver Photos

Заешкият плаж се намира на остров Лампедуза, Средиземно море, южно от остров Сицилия. Много и различни източници го класират в челото на всички класации за топ плажовете в света. Защо ли? Водата е тюркоазена, пясъкът е чист, но не красотата му е основната причина. Запазен почти девствен, на него никой от стотиците туристи, които го посещават всеки ден не си позволява да загаси фаса си на пясъка, защото това е едно от малкото места, където костенурки снасят яйцата си. Достъпен е само по вода.

Фламенко Бийч, Пуерто Рико (Flamenco Beach)


Фламенко Бийч звучи огнено, танцувално и много екзотично. И не само звучи. Намира се на малкия остров Кулебра, който е дълъг едва 7 мили. Ако търсите ол инклузив хотели, казина и нощен живот, то точно тук, със сигурност, няма да ги намерите. Прозрачната морска вода, белите пясъци, гмуркането и фауната под водата е всичко, на което можете да се насладите. Напълно достатъчно, нали? Фламенко Бийч никога не е прекалено претъпкан, с изключение на уикендите и празниците. Едно истинско райско кътче, дълго едва 2.5 километра.

Seveн Mile Beach, Кайманите (Дългият седем мили плаж)

В интерес на истрината, Дългият седем мили плаж всъщност е дълъг точно 5,5 мили, или 8.9 км. Независимо дължината си, той е известен като най-красивият плаж на Кайманите. Намира се на западния бряг на остров Гранд Кайман. За разлика от останалите плажове в нашата класация, на него са разположени скъпи хотели, ресторанти и забавления, където да отдъхвате. Любимците са разрешени, но силната музика и нудизмът - не.

  • Замъците на Лоара
  • Уолонг – райската обител на пандите
  • Мадона предпочете културния пред морския туризъм
  • Най-красивите плажове в света, които трябва да посетите
  • 12 от най-красивите оперни сцени на света - 2 част
  • 12 от най-красивите оперни сцени на света - 1 част
  • Джапанките в сака и... какво още?
  • На кану със Станислава Цaлова
  • Най-странните къщи в света
  • Защо на две колела е по-добре, отколкото на четири?