На 4 август в 14:13 ч. настъпва магичният момент на новолунието в Лъв, което носи със себе си вълни от енергия, оптимизъм и възможности.

Тази година обаче, това космическо събитие идва с едно допълнително предизвикателство - ретроградният Меркурий, който започва на 5 август. Но нека това не ни спира да се насладим на позитивните вибрации и възможности, които Лъвът ни предлага.

Това е знакът, който управлява сърцето — мястото, където се крие нашата най-дълбока същност, мечти и желания.

Новолунието в Лъв е моментът да се обърнем към себе си и да се запитаме: „Слушам ли гласа на сърцето си? Състрадателен ли съм към себе си и другите?“ Това е време да се свържем с нашата страст и да осъществим мечтите, които сме пазили дълбоко в сърцето си.

Лъвът, като неподвижен огнен знак, ни носи последователност и решителност, които са необходими, за да направим крачка към осъществяването на желанията си. Той ни напомня, че сме способни да блеснем със собствената си светлина и да споделим уникалните си творчески дарби със света.

ДРАМАТИЧНОТО НАЧАЛО НА НОВОЛУНИЕТО В ЛЪВ
Новолунието в Лъв не е просто ново начало — то е драматичен старт, който ни подтиква да бъдем смели, решителни и да поемем водещата роля в собствения си живот. Лъвът не обича да стои в сенките - той се чувства най-добре в светлината на прожекторите и ни подтиква да заемем централно място.

Снимка: Prince Lauder

Това е моментът да инициирате нови проекти, да бъдете креативни и уверени в своите способности. Не се колебайте да поемете контрол и да се изявите. Лъвът ни учи, че няма нищо лошо в това да покажем най-доброто от себе си и да оставим следа в света.

ВЛИЯНИЕТО НА ПЛАНЕТИТЕ
Това новолуние е подкрепено от Марс, планетата на страстта, и Юпитер, планетата на късмета. Това съчетание ни дарява с ентусиазъм и мотивация да постигнем както професионални, така и лични успехи. Ще усещаме привлекателни и заредени със сексуална енергия, а смелостта и борбеността ще бъдат на високо ниво.

Снимка: iStock