МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП ЗА ОКТОМВРИ 2022

ОВЕН 

Работа: Бъдете умерени при срещи и внимавайте кого допускате в живота си и до вашите професионални планове и цели, за да не се окажете измамени и предадени. Въпреки плановете ви да смените деловото си обкръжение, ви съветвам да се задълбавате в интриги, типично ваше състояние, от страх да не ви предадат, защото рискувате да приключите отношения с почтени партньори и се освободите от лоялни колеги и подчинени.

Здраве: Здравето ви е стабилно. Не бива да се притеснявате и да се вглеждате в себе си само защото усещате неразположение. Посетете личния си лекар, ако имате оплаквания от главоболие или заради нарушено зрение в периода 8-10 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Щастливо женените ще страдат по своя вина, но без възможност да върнат старите отношения. Ако обмисляте развод заради извънбрачна връзка на вашата половинка, която не се опитва да скрие, или ако вие самите имате такава, не се лишавайте от познанства, но е коректно да подготвите документите за развода си.

ТЕЛЕЦ 

Работа: Приемете препятствията като предизвикателство и ще ги преодолеете. Не забравяйте, че Меркурий приключва с ретроградното си движение на 2 октомври в 12.08 ч. Начинанията отложете. Инвестициите са допустими, ако са във ваши проекти, но всеки опит да се включите в странични инвестиции е във ваша вреда, защото печалбата може да се окаже мираж, а липсата на пари да усетите още през ноември.

Здраве: Вашата активност на работното място и желанието ви да блеснете с нечуваните си възможности, липсата на достатъчно сън, преумората, са предпоставка за проблеми, ако не си давате задължителната почивка, особено в периода 10-13 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Октомври ви носи трудности. Дори и да живеете щастливо, разправии няма да липсват, но сте в състояние бързо да угасите пламъка на гнева в дома ви, породен предимно от роднинска намеса. Ако бракът ви е дълготрайно проблемен, обмислете дали да се разведете, или имате шанс да оправите отношенията, доколкото са възможни компромиси от двете страни. 

БЛИЗНАЦИ
 

Работа: Бъдете мнителни към предложения за съдружие със задгранични партньори, които ви мамят с ласкателства, но всъщност вие нищо не знаете за тях, за финансовото им състояние и за бизнеса им. Може би целите им са добри, но може и неочаквано да се окаже, че не са съвсем почтени. Не отказвайте пътуванията зад граница. Тези от вас, които имат намерение да правят инвестиции, да преценят финансовата си стабилност до края на годината и да не инвестират в странични проекти.

Здраве: Здравето ви е стабилно, особено ако осъществите задгранична командировка.  Избягвайте нервното напрежение.  Бъдете внимателни в периода 13-15 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните, с временни недоразумения брака си, имат шанса да ги заличат с лекота. Рецептата е пътуване с брачната половинка и възстановяване на хармонията в отношенията. Месецът ви помага отново да разпалите поугасналия пламък на чувствата си. Не бива да изневерявате, освен ако сте решили да се развеждате. 

РАК 

Работа: Имате възможност да отдалечите хората, които ви вредят, или да оправите при възможност и желание от двете страни блокиращи пътя ви отношения. Ако сте на ръководна позиция, не бива да уволнявате служители и работници, защото при първа възможност ще ви мъстят. Кажете им със спокоен тон каква е причината за решението ви, ако нямате намерение да се откажете от него, особено ако са били некоректни и не са изпълнявали отговорно задълженията си=

Здраве: Предпазвайте се от инциденти, от хранителни натравяния и стомашни проблеми. Бъдете особено внимателни в период 15-18 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Октомври позволява на семейните да стабилизират брака си и върнат хармонията в отношенията си. Не бива да допускате намесата на роднини, дори и на най-близките ви, които привидно добронамерени интригантстват и изобщо не мислят, че рушат отношенията ви. Забравете извънбрачните връзки. 

 

ЛЪВ 

 

Работа: Не бива да сте критично настроени към подчинените си, ако сте на ръководна позиция, дори и ако грешат. По-добре поговорете, покажете им пропуските и продължете заедно напред, ако са точни и коректни. Може да се окажете с малко хора, при това предимно с тези, които не са лоялни, ако си позволите заради погрешни съветници да уволните кадърните, които може да напуснат сами, без да разберете, че сте ги засегнали.

Здраве: През месеца сте стабилни в здравословно отношение, но както винаги е добре да се предпазвате от прекаляване с алкохола, който вреди на сърцето ви и завишава кръвното ви, ако страдате от хронични проблеми. Бъдете внимателни в периода 18-20 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните, решили, че е време да заблестят още повече с успехите си и натоварили се с нови задължения, рискуват сериозно да навредят на отношенията си. Брачната им половинка не е готова безропотно да приема това поведение. Или и тя ще изневери, или ще подадат документи за развод.  Намерете златната среда между деловия и семейния живот и съхранете отношенията си. 

 

ДЕВА 

 

Работа:  Не бива да подхождате към рутинните си задължения емоционално, защото те ви носят приходи, и то не малко, а действията ви трябва да основани на задълбочени проверки не само дали ще се справите, но и дали ще извлечете очакваната печалба. Не бива да взимате и да давате заеми. Знаете, че е вредно да харчите спечеленото за скъпи покупки, които могат да изчакат, особено след като нестабилната ситуация в България не е добра.

Здраве: Ако допускате преумора ежедневно, ще навредите на здравето си, но същото ще се получи, ако се храните безразборно, а имате хронични проблеми със жлъчката и стомаха, особено в дните 20-23 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През октомври стремежът ви да работите до изнемога заради обзелото ви желание да печелите много няма как да не окаже влияние на семейните ви отношения. Не е трудно да намерите златната среда. Ако не сте щастливи в брака, през октомври можете да се освободите с лекота от брачните окови и да съхраните добрия тон с брачната си половинка и децата си, ако сте ги създали. 

 

ВЕЗНИ 

 

Работа:  Не преценявате кога да спрете при разправия, предизвикана от ваши критични забележки, отправени не на място и не към правилните хора. Вместо да спечелите на ваша страна колегите и партньорите си, рискувате да си създавате врагове. Отложете деловите си срещи и разговори. Въпреки че не бива да подписвате договори, научете полезното за вас и го приложете. Не ви съветвам да назначавате или уволнявате ваши подчинени, защото бързо ще съжалите за емоционалното си решение.

Здраве: Почивката ви се отразява благотворно и не бива да я пропускате, ако не искате да навредите на здравето си заради непрекъснатото вживяване в чувствата на околните. Грижете се добре за себе си и избегнете главоболието в период 23-25 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Не е изключено  и щастливите в брака да изживеят срив в отношенията, ако се прибират от командировка или работа гневни на целия свят и изливат яда на близките си, сякаш за да заличат опасността да покажат и приятните емоции, които са изживели, докато, пътувайки, добре са си поживели. Кризата е гаранция за развод по тяхна вина. 

СКОРПИОН 

Работа: Месецът ви е емоционален и наказва при взимането на крайни и импулсивни решения. Вземете правилното решение, но не с емоцията, а с разума си, което е прекалено трудно за вас, защото на моменти нямате търпение да направите нова, дори и ненавременна крачка към нещо, което ви е хрумнало, дори и да е губещо. Промяната не е гаранция за успех, а точно обратното, може да ви поведе към провал, който е невидим и дебне, за да ви тласне към неуспех.

Здраве: И през този месец се предпазвайте от проблеми с половите органи и инфекциозни заболявания. Не бива да вредите на здравето си и да очаквате чудо, за да се възстановите, особено при хронични болежки в периода 25-27 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните имат навика да залитат в емоционални крайности, скандали и безпричинни нападки към брачната половинка, която няма вина за случващото се в живота им извън дома. Ако изневерят, да забравят възможността да съхранят отношенията си. А и емоцията скоро ще отстъпи място на здравия разум, когато ще осъзнаят грешката си, но късно. 

СТРЕЛЕЦ 

Работа: Не бива да спорите с вашите колеги, ако проявяват несъгласие с ваши предложения, които по тяхна преценка са в обща вреда, нищо че са във ваша полза. Ако ви откажат помощ, но сте уверени в успеха си, се справете сами с планираните начинания и си получете възнаграждението. Не се сърдете на никого, ако се провалите.   

Здраве: За да сте здрави през този месец, се освободете от напрежението и в почивните дни пътувайте. В периода 1-2 и 27-29 октомври Луната е във вашия знак. Избягвайте преумората и си лягайте рано. Не прекалявайте с алкохола.

Любов: През този месец брачните половинки на семейните изобщо не са съгласни с идеята им да започнат собствен бизнес или да се заемат с нови служебни задачи, но свързани с постоянното им пътуване и продължително отсъствие от дома. С право семейството им е ядосано, особено ако скоро са минали през общи трудности, помагали са ви и сте ги преодолели. 

КОЗИРОГ 

Работа: Не бива да сменяте работата си, дори ако е предварително уговорено, или да правите промени в състава на вашите подчинени, ако сте на ръководна позиция. През този месец на емоции съществува реален шанс да привлечете некомпетентни служители заради наложени ви познанства или нечия протекция. Критиката и упреците към вашите колеги, които с право отказват да поемат част от вашите проблемни задачи, са повод да развалите отношенията си с тях.

Здраве: Ще се оплаквате, че сте отпаднали и без желание за работа, че ви болят костите, но причината е единствено в заседналия живот. Спортувайте по малко два пъти седмично. Не пропускайте да си почивате в периода 2-4 и 29-31 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните рискуват в емоционалния си месец да разрушат, вместо да стабилизират отношенията си. Новобрачните, които вече са се прибрали от меден месец, са длъжни веднага, без бавене да създадат своя обща среда, както повелява годината на Венера, за да не се окажат подвластни на старите си приятели, ревниво планиращи да провалят отношенията им. 

ВОДОЛЕЙ 

Работа: Рискувате заради доверчивост да затънете в неприятности, обвързани с неподходящи хора, но и да се окажете губещи. Не приемайте на доверие странични съвети за вложения, които планирате да предприемете, а бъдете внимателни. Ако решите да критикувате без причина само защото някой ви е ядосал, поднесете извинението си на мига, защото обидата от думите ви може да превърне потърпевшия във ваш кармичен враг и да ви преследва години сега и в следващите ви прераждания.

Здраве: При неразположение не бързайте да се притеснявате за здравето си, пък и това не е типично за вас. С безпричинните притеснения си вредите още повече. Бъдете внимателни в периода 4-6 и 31 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През октомври новото начало в личните  отношения на семейните представители на знака ще промени живота им към желаната от тях посока. Ако са стигнали точката на пълната непоносимост, имат време да обмислят случващото се,  да вземат крайното си решение за развод и да подадат документите. 

РИБИ
 

Работа: Във ваша полза е на първо място да се справите с проблемни отношения с вашите колеги. Добре мислете, преди да поставите началото на нови задачи, ако отказват да ви подкрепят. Преценете дали решението ви е навременно, или те са в правото си и ви предпазват от провал. Не давайте заеми и внимавайте с разходите въпреки добрите приходи. Парите ще ви потрябват през оставащите месеци до края на годината.

Здраве: Съветът ми е да не се лишавате от движение, защото ако сте непрекъснато обездвижени пред компютъра може да си създадете проблеми със здравето, особено в периода 6-8 октомври, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Октомври налага на семейните да са умерени, тактични и търпеливи, да се пазят от „приятели“, които целят да ги разделят с брачния им партньор. Въпреки променливата им същност и невъзможност да бъдат разбрани от околните не бива да изневеряват.