В сезона на Близнаците умът ни е пълен с хиляди мисли и много любопитство. Планетите през юни ни насърчава да използваме проницателността си и да внимаваме при вземането на решения.

На 9 юни в България ще се проведат избори за Европейски парламент и предсрочни парламентарни избори. В този важен момент се обърнахме към астроложката Ники Момчева, позната в социалните мрежи с профила си Astro Guide, за да ни разкаже какви са астрологичните влияния и каква енергия носи този период за всички нас, не само за изборния ден. 

Месецът започва окуражаващо, тъй като Юпитер влезе в Близнаци и се среща с ретроградния Плутон във Водолей в положителен тригон. Това е рядко срещано съвпадение между два въздушни знака, тъй като то не само ни подкрепя, докато се освобождаваме от ограничаващите ни убеждения и мисловни процеси, но и ни помага да повишим стила си на общуване. 

Меркурий се върна в своя управляващ знак Близнаци, като се присъедини към Слънцето, Венера и Юпитер в този лек въздушен знак. В този период идеите и комуникацията стават по-плавни и гъвкави, което го прави идеално време за избори. 

СЛЕД НОВОЛУНИЕТО В БЛИЗНАЦИ

На 6 юни имахме новолуние в знака на Близнаци, което символизира ново начало и развитие. 

„Много важни за този период са семената, които ще засеем, тъй като те ще се развиват в следващите 6 месеца. Новолунието в Близнаци е изключително позитивно и неговата енергия ще се усеща още няколко дни, която ни дава една лекота, желание за развитие и промяна”, обяснява Ники Момчева.

Луната ще бъде нарастваща до 22 юни, което означава, че дните до пълнолуние са подходящи за стартиране на нови проекти и начинания. 

ПОЗИТИВНАТА ЕНЕРГИЯ НА БЛИЗНАЦИТЕ

Снимка: Евгений Милов

Слънцето, Венера, Меркурий и Юпитер са също в знака на Близнаци, което усилва позитивната енергия и ни насърчава да търсим нови възможности. 

„Близнаците олицетворяват движение напред, така че до 9-ти юни наистина трябва да вземем решение и да мислим за новите възможности и смело да действаме. Що се отнася до изборите, цялата организация по провеждането им трябва да протече по-лесно и да няма някакви кой знае какви усложнения“, коментира Ники.

Юпитер, планетата на възможностите и развитието, подчертава нуждата от промяна и движение напред. Периодът е подходящ за вземане на важни решения и осъществяване на нови планове. Определено на 9-ти юни е чудесен ден да бъдем активни и отговорни към бъдещето си.

АСПЕКТ - СЛЪНЦЕ И САТУРН

На 9 юни Слънцето ще бъде в  нехармоничен аспект със Сатурн, планетата на кармата и дисциплината. 

„Слънцето с този аспект със Сатурн иска да бъдем търпеливи. Да уважаваме процесите, но и изисква много сила, мъдрост, етика и отговорност, дори и нещата да стават трудно да не се отказваме“, ни съветва Ники Момчева

Това може да ни предизвика да направим избори, които изискват от нас да бъдем отговорни. Сатурн ни напомня да бъдем стабилни и да изпълняваме задълженията си. Това е особено важно за политиците, които трябва да бъдат внимателни с обещанията си в този период и да се стремят да ги изпълнят.

МАРС В ТЕЛЕЦ

На 9 юни Марс, планетата на действието, влиза в земния знак на Телец. След два месеца в Овен, червената планета ще донесе по-стабилна и целеустремена енергия. Телецът се свързва с материалното и сигурността, което ще ни помогне да довършим важни дела, да постигнем стабилност в живота си и да бъдем по-целеустремени. 

Астрологичните аспекти за 9 юни показват, че трябва да бъдем отговорни в изборите си и да се възползваме от възможностите пред нас. Енергията на периода ни насърчава да бъдем активни и да гласуваме, защото нашите решения сега ще оформят бъдещето ни, съветва астроложката. Нека бъдем мъдри и целеустремени, защото всяко наше действие има значение.