Кои бяха най-често използваните послания от партиите по време на предизборната кампания.

БСП за България
И тези избори минават под знака на войната в Украйна. Затова БСП заложи на слогана „За достойна България в мирна Европа“. Думите „мир“, „неутралитет“ и „не на войната“ отново доминираха в техните послания.


На фона на спадащата подкрепа БСП има и един друг проблем за разрешаване – конкуренцията в лицето на новото политическо обединение „Левицата“. По тази причина едни от най-често използваните думи в кампанията им бяха „автентична лява партия“.
Традиционно БСП продължи и своята борба срещу „джендър идеологията“.

ДПС
Движението за права и свободи се явява на изборите с двама нови съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Първоначално партията трябваше да оглави само Делян Пеевски, но тъй като той е българин, това предизвика брожение в партийните редици, които досега са били оглавявани само от етнически турчин. Затова се наложи Ахмед Доган да търси баланс чрез двама съпредседатели.


За да покажат, че се вслушват в настроенията, ДПС избраха за слоган „Заедно с хората“. В кампанията те заложиха на думите „управление“, „дневният ред на хората“, „антикризисни мерки“, „земеделие“ и „обедняване“.
Тъй като изборите са и за европейски парламент, често се използваха и думите „евроатлантически“ и „Европа“.

ГЕРБ
В последните години ГЕРБ говори често за стабилност. Техният слоган продължи тази традиция, като индиректно се напомняше и за войната в Украйна – „Стабилна България в сигурна Европа“.


Сред най-често използваните думи в кампанията бяха „опит“, „здравеопазване“, „разруха“ и „строителство“.

ПП-ДБ
Коалицията търпи негативи от управлението и трябва да се справи с намаляващото доверие.

Най-често използваните от тях изрази са „промяна“, „статукво“, „съдебна реформа“, „европейско развитие“ и „задкулисие“, а след избухването на скандала в ООН и „Сребреница“.

Възраждане
От партията заложиха на слогана „Възраждаме България“.

Сред най-често използваните от тях изрази са „едно чуждо посолство“, „национална сигурност“, „енергетика“ и „запазване на лева“.

Левицата!
Коалицията, зад която застанаха Мая Манолова, Румен Петков, д-р Цветеслава Гълъбова, Татяна Дончева, Валери Жаблянов и Костадин Паскалев, заложи на послания, свързани с „картели и монополи“, „повишаване на доходите“, „достъпна здравна система“ и „безплатни учебници и помагала за всички“.

ИТН
Има такъв народ заложиха на слогана „Да върнем здравия разум!“.

Техните основни послания са „Свикване на Велико народно събрание“, „реална съдебна реформа“, „дистанционно електронно гласуване“ и „повишаване на доходите“.