Попитахме участничките в трите сезона на "Ергенът" дали ще гласуват на предстоящите избори на 9 юни. Кой е най-трудният избор в живота им и кой е най-лесният?

„Разбира се, че ще гласувам. Според мен всеки трябва да гласува и колкото и малък да ни се струва нашият глас, той пак може да доведе до промяна.


За трудните избори съм се научила да слушам интуицията си. Като изключиш всички външни фактори и чужди влияния, тогава наистина можеш да чуеш себе си и какво всъщност желаеш истински. Щом се научиш да го правиш, трудните избори се превръщат в лесни” – сподели пред LadyZone.bg Екатерина от трети сезон на романтичното риалити.

„Да, ще гласувам, както винаги. Аз съм от хората, които във всяко едно отношение имат позиция, която демонстрирам и защитавам с действията си.

Снимка: Личен архив


Най-трудният избор в живота ми, който винаги ще бъде такъв и занапред, е: с какво да направя компромис, за да бъда щастлива в бъдеще.
Най-лесните решения в моя живот са тези, взети с волята на сърцето ми. Въпрос на вътрешно усещане, на което се доверявам“ – призна Деница първия сезон на предаването.

„Ще гласувам, защото смятам, че всеки трябва да упражни своя глас, а не после да недоволства за резултат, за който дори не си е направил труда да допринесе. Много рядко се е случвало да не гласувам и то е било, защото съм била възпрепятствана да го направя.


Всички избори може да са трудни и лесни, зависи от това на какъв етап сме от живота си. Ако това решение би променило живота ни към положително, се взима по-лесно, ако пък не – доста трудно“ – смята Валерия от "Ергенът" 2.

„Да, ще гласувам! Апелирам и всички хора да го направят, особено младите. Ние сме бъдещето на България и е важно да изразим мнение.


Най-трудно е да гониш целите си ежедневно, независимо от обстоятелствата.
Най-лесният избор е да се откажеш“ – смята Боряна от втори сезон на романтичното риалити.

„Въпреки че в деня на изборите съм на сватба, задължително ще отида да гласувам. Аз не съм от хората, които смятат, че вотът им е песъчинка в пустинята, смятам това за моя отговорност, като част от обществото в България и ЕС. Самата аз смятам, че гласуването трябва да бъде задължително за всички български граждани над 18 г., завършили средно образование.


Най-трудният избор направих само преди месец, когато трябваше да реша да приспя ли котарака ми, който беше част от семейството ни цели 21години, понеже имаше заболяване, което вече нямаше как да бъде спряно. Направих този избор за него, да не страда и да запази достойството си, след като в продължение на седмици го хранех със спринцовка и гледах като бебче, бях неотлъчно до него.
Най-лесният избор в живота ми е да бъда честна, отговорна за действията си и пряма с хората, без значение как това би се отразило на мен“ – коментира Людмила, прочула се с репликата си в риалитито „Логика няма!“.

„Хората са свикнали да хвърлят вината върху управляващите за абсолютно всичко в техните животи. Това е бягане от отговорност. Аз съм живяла в Испания и в Италия, и там не е по-различно от тук. Там също се оплакват от управляващите и недоволстват. Ние не сме жертви на никого, освен на собствените си очаквания. Трябва да се променим отвътре и тогава ще видим промяна във външния свят. А и не мисля, че има политици, които нищо, нищо да не са направили. Просто всеки е свикнал да се фокусира върху грешките, така да ги наречем, на управляващите. Не защитавам никого, просто се старая да намеря положителната страна на нещата във всяка област от своя живот и я намирам. И мисля, че всеки един от нас дължи това на себе си.

Снимка: Личен архив


Знам добре, че нещата не са цветущи в нашата държава и не, не мисля, че съм наивна. Но ако мога да променя нещо, то това са моите собствени действия, които дават отражение във външния свят. Затова действайте! Ако нещо не ви харесва, не го приемайте, а се опитайте да го промените. Прави каквото трябва, а да става каквото ще. Тук има много дълбок смисъл. Аз ще гласувам.

Най-лесният избор е този, който ме води по пътя на изкуството и музиката. А най- трудният – да избирам между двете, затова избрах и двете“ – признава Ивелина от "Ергенът" 2.

„Не желая да гласувам ,защото всяко правителство тръгва с програма, която не изпълнява. Развъждат се псевдо партии, които тръгват с обещания, вземайки част от гласовете и след това стават сателит на друга партия.
В самите коалиции не могат да се разберат, а очакванията са да се обедини цял народ.


Създават се лобистки закони, защитаващи интересите на дадени лица, ощетявайки държавата и хората.
Най-лесният избор в живота ми е да остана в родината си, а най-трудният да приема реалността в, която живеем.
Отказвам да повярвам, че хората станахме толкова алчни егоисти и се надявам скоро да дойдат по-добри времена. Времена на ценности и емпатия!“ – споделя Венета от първи сезон.

„Ще гласувам. Смятам, че гласът на всеки един човек е важен за промяната, от която държавата ни има нужда.
Най-трудният избор в живота ми беше да уча и живея дълги години в чужбина, далеч от близките ми хора.

Снимка: Евгений Милов


Най-лесният ми избор е да се върна в родината, в която съм родена и обичам“ – убедена е Александра от първи сезон на "Ергенът".

„Ще гласувам, защото това е отговорност на всеки гражданин. Всеки би трябвало да се интересува какво се случва в родната му страна и ако е така, да има своята позиция.

Снимка: Евгений Милов


Относно изборите в живота – стандартно се спирам на две неща и започва чуденето… Това е така, защото гледам всичко от всяка гледна точка и се опитвам да взема най-правилното според мен решение. Опитвам се да работя върху себе си по този въпрос и да взимам по-лесно решения.

По отношение на ученето и работата винаги съм знаела какво точно искам и не се е налагало да се чудя.
Вярвам, че когато човек срещне своето си “нещо” – избор не е нужно да се прави. Тогава идва решението, че иска именно него!“ – признава Поли от "Ергенът" 2.