Какво очаква всички зодии в работата, здравето и любовта през май 2018 година – отговор на въпроса дава Светлана Тилкова - Алена.

ОВЕН

Работа: Ако развивате семеен бизнес, не се съгласявайте да назначавате ваши роднини, дори и ако отношенията ви са добри, защото целта им е да ви използват, да ви провалят с интриги и да заемат вашето място. По-добре е да не рискувате.

Здраве: Не са изключени здравословни проблеми, породени от вашата прибързаност и невъзможност да отхвърлите планираните задачи. Постарайте се да не проявявате импулсивната си прибързаност, за да не си навредите на нервите и на очите в натовареното и забързано ежедневие, особено на 11-13 май когато Луната е във вашия знак.

Любов: Май ви подтиква към изневери и флиртове, забравили, че сте семейни, но не защото сте нещастни в брака, а защото не успявате да устоите на нечий чар. Дори не се замисляте за неочакваните проблеми. Не е изключено да ви обвържат така, че да съсипят брака ви, ако се окаже, че сте създали и дете, а разводът чука на вратата ви. 

 

ТЕЛЕЦ

Работа: Месецът ви ви помага да впечатлите и вашите партньори или началници, които са изненадани от вашите постижения.  Не бива да се доверявате на хора, които се опитват да ви дават съвети, но не са запознати с вашата работа. Може би нарочно целят да ви навредят.

Здраве: След това може да се отдадете на заслужена почивка, ако през миналия не сте си взели отпуск. През този месец се радвате на отлично здраве. За да го съхраните не трябва да преяждате, а особено внимателни трябва да сте в дните 13-15 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Трудностите повлияват и семейните ви отношения, защото сте готови да излеете гнева си за какво ли не върху вашата нищо неподозираща брачна половинка. Забравете за скандалите, ако искате да продължите живота си заедно. Вечерите прекарвайте с близките си и си почивайте.

 

БЛИЗНАЦИ

Работа: Трудностите ви изнервят до невъзможност да се справите със задачите си. Успехът все така е с вас ако не се ядосвате от нарочни завистливи дразнители. Не си струва да им обръщате внимание. Начинанията са нежелателни, а също и инвестициите. Колкото по-малко критикувате, толкова повече професионална подкрепа ще получите.

Здраве: Не наблягайте на цигарите и тлъстото месо през този горещ месец и избягвайте нервното напрежение. Не е изключено обостряне на хронични болки в гръдния кош и зачестяване на оплакванията от проблеми с дишането най-вече в дните 15-17 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Няма да ви липсват трудности в отношенията, ако сте семейни и да живеете щастливо и в хармония, заради изневяра или флирт, дори и да ви се струва безобиден, защото половинките ви няма да ви простят лесно. По-добре е да не създавате проблеми заради неразбирателство, за да избегнете неочакваните обрати.

 

РАК

 
Работа: Не бива да действате повлияни импулсивно и прибързано, за да не ви изостави успеха.  Колкото и да ви пречат колеги, партньори или ваши близки, не бива да отлагате пътуванията, защото колкото повече промени и задгранични пътувания предприемате, толкова по-голяма е гаранцията за споделени и реализирани проекти и постигнати цели. 

Здраве: Не се очертават проблеми с вашето здраве, ако не пропускате да си почивате и не се вживявате в несъществуващи болежки. Бъдете внимателни с храната, за да избегнете стомашни проблеми в дните 17-19 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Промените може да засегнат и брака ви, ако допуснете негативните отношения да надмогнат хармонията. Пътувайте в почивните дни, заминете при възможност и зад граница, което ще стабилизира отношенията ви.

 

ЛЪВ

 
Работа: Май ви позволява да осъществите делови запознанства, да създадете нови отношения и да възобновите прекъснати делови партньорства, които може да ви донесат полза, ако сте се  разделили в добри отношения. Бъдете внимателни, когато четете клаузите в договорите. Направете крачката към помирение с тези ваши колеги, които сте засегнали или сте критикували без причина.

Здраве: Здравето ви е подвластно на емоции, които трудно овладявате, заради невъзможност да се примирите с провалите, предизвикани от вас самите. Наложете си спокойствие, почивайте си и пътувайте. Не се опитвайте да тънете в забравата на алкохола, който ви вреди в дните 19-22, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните, които страдат заради постоянните разправии в дома си и обмислят развода си, е добре да изчакат, защото имат шанс да поставят ново начало в отношенията си, да си върнат стабилността, и да не приключат брака си, ако все още са склонни на компромиси.

 

ДЕВА

 
Работа: Не бива да пропускате възможността да се обогатите с нова информация чрез посещения на курсове, семинари и лекции, особено ако сте управители на ваш бизнес и сте длъжни да сте в крак с времето. Месецът е подходящ да се освободите от некоректните си служители и да проведете интервю за нови.

Здраве: Властващата емоция ви пречи да овладявате чувствата си, затова често ще се прибирате у дома уморени и отпаднали и вместо да се отпуснете ще бързате да посегнете към чашката или да си легнете. Избягвайте приспивателните хапчета, особено в периода 22-24 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Не допускайте намесата на странични хора, които не са добронамерени и навлизайки в детайлите на семейните ви отношения ще ви навредят необратимо. Не се колебайте да ги отдалечите, дори и и ако се налага да забравите за тяхното съществуване.

 

ВЕЗНИ

 
Работа: Не инвестирайте, за да имате максимални приходи и минимални разходи, като ги сведете само до задължителното финансиране на малки и бързи за изпълнение проекти. Избягвайте проява на щедрост, дори и към роднини, за да не получите Съдбовно наказание, защото сте допуснали да ви завлекат с дадените на доверие пари.

Здраве: Не сте привърженици на здравословния начин на живот. Винаги обещавате, че ще промените хранителния си режим, но когато сте сами си хапвате това, което е вредно за вас, най-вече в дните 24-26 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Ако сте създали семейство, което ви цени и уважава, но бракът ви е по сметка, не се изненадвайте, ако разберете или ви подшушнат, че половинката ви се е впуснала в извънбрачна връзка. Не бързайте с решението за развод, защото вината е ваша.

 

СКОРПИОН

 
Работа: Трудностите, ако ги имате, са плод на вашите емоционални, необмислени действия и нежелание да сте реалисти за случващото се с вас и около вас. Забравете за намерението си да поставяте ново начало, защото няма да е успешно. Не бива да сменяте работното си място, нито да се договаряте с нови партньори за да избегнете разочарованията заради неизпълнени обещания, а и връщането обратно е невъзможно.

Здраве: От една страна сте в отлично здраве, но от друга през този месец сте постоянно на нечие празненство и се изкушавате от специалитетите, които ви поднасят. Няма как да им устоите, но не се изкушавайте на  26-28 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните, подвластни на чувствеността си,  да не изневеряват, въпреки че емоцията може да ги подтикне към залитане в извънбрачна връзка. Трудно ще се отърват от мимолетното според тях увлечение, ако са изгодна партия.

 

СТРЕЛЕЦ

 
Работа: Във ваша полза е да споделите идеите си с вашите колеги, от чиято подкрепа се нуждаете или с вашите най-близки сред подчинените ви, ако бизнесът е ваш. Не е възможно сами да се справите с всичките си задължения, особено ако сте оставили незавършени задачи от предишния месец, а срокът им изтича.

Здраве: Откажете се от алкохола в горещините, защото ви вреди. Променете лошите си навици през този месец, особено свързаните с вашия начин на живот, бъдете внимателни на 1-4 и 28-31 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: При семейните проблемите в брака могат да са породени от нежеланието ви да сте по-често у дома с вашите близки. Не бива да ги пренебрегвате, защото ще ги принудите да се отдалечат от вас  и да търсят приятелства, които може да ви изненадат с изневяра и решение за развод.

 

КОЗИРОГ

 
Работа: Постарайте се да не противоречите на вашите партньори и  началници и да не се проявявате като инатливи критикари, които се чудят с кого да се заядат, въпреки че по-често ще сте в правото си. Ще си спечелите неприятели, които с удоволствие ще ви мъстят вместо партньори, които с желание да ви подкрепят.

Здраве: За да съхраните здравето си стабилно, ви съветвам изобщо да не обръщате внимание на опитите на колеги и завистници да ви засегнат или злепоставят. Пазете се от травми на 4-6 и 31 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Не повишавайте тон, избягвайте критиката, защото ще навредите необратимо на брака си. Овладявайте емоциите си, когато сте с вашето семейство.   Разводът не е изход от проблемите, които създавате сами заради прекалената си чувствителност за щяло и нещяло.

 

ВОДОЛЕЙ

Работа: Начинанията, ако са добре обмислени и не са плод на импулсивно ваше решение, през този месец ще ви отворят нови врати и ще ви понесат запознанства с бъдещи делови партньори. Подписването на договори за инвестиции може да ви донесе огромни приходи, ако направите добре проучванията си и не действате прибързано.

Здраве: Дайте си почивка, за да стабилизирате здравето си и да успокоите нервната си система. Типични за вас през месеца са и чести депресивни състояния, ако не успявате да намерите изход от дадена ситуация в дните 6-9 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Тези от вас, които са създали семейство, но усещат отдалечаването на половинката си, може да поставят ново начало в отношенията си.  През този месец е време да изясните проблема и да нормализирате отношенията си или да ги приключите. 

 

РИБИ

 
Работа: Бъдете тактични и търпеливи, за да не съжалявате, че сте предизвикали провал на вашите планове, който не ви е заложен. Ако се опитате да доказвате правдата си агресивно нищо няма да спечелите. Не бива да се подавате на увещания за участието ви в бизнес, който не е във вашата сфера на дейност, нито да предприемате инвестиции, колкото и малки да са те. 

Здраве: Уморени сте и трябва да си вземете по-продължителна почивка, за да избегнете здравословните проблеми, затова ви съветвам да си вземете отпуск и да отидете на планина, а почивката е важна за вас и в дните 9-11 май, когато Луната е във ваши знак.

Любов: От вас зависи дали ще съумеете да сте в хармония със себе си и със семейството си и дали с такт и умереност ще избегнете опасността да се разделите неочаквано и с много проблеми. Не бива да разчитате на вълшебство, а само на прями разговори с половинката си.