.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

По колко часа на ден трябва да се упражнявате, ако работите на стол

LadyZone.bg | преди 1 година
жена
Снимка: istockphoto.com
Кой е казал, че движението задължително трябва да се случва във фитнеса?

Ако четете тези редове, седнали удобно на стола в офиса, значи сте попаднали на правилното интернет пространство. Още повече това ви засяга, ако се стремите към здравословен начин на живот, който включва правилно хранене и повече движение.

Стоенето на стол пред компютъра от 9 до 5 всеки делничен ден не е най-здравословната част от работата – съгласни сте, нали? Ето защо трябва да използваме всеки момент да се движим.

По колко трябва да ходим на ден, за да отслабнем

Изследване, което проучва заседналия начин на живот, и което е проведено в САЩ, Австралия и Западна Европа, дава насоки за това колко трябва да се движим, за да предотвратим негативните последици от застояването пред компютъра.

Ако работата ви в офиса ви застопорява на стола за 8 и повече часа на ден, продължителността на усилията, които трябва да положите, е 1 час. Тези, които стоят на стол по 6 и по-малко часа на ден, трябва да се упражняват по половин час.

Хубавите новини от изследването са, че не е нужно да висите във фитнеса или да практикувате определен вид спорт, за да се чувствате добре. Достатъчно е да се разходите преди работа, по време на обедната почивка или след вечеря. Може да разделите разходките на две или три части през деня, но важно е да направите своя половин или един час разходка.

Какви са ползите от ходенето за мозъкаПодобрява притока на кръв към мозъка, като ни прави по-умни и засилва паметта

Осъзнаваме, че никак не е лесно да отделите 20 минути на обяд например, в които да ходите, докато графикът ви е запълнен със срещи или бумащина, чакаща на бюрото, но можете да опитате!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?