.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

На път е ваксина срещу акне

Евгений Милов | преди 2 години
акне
Снимка: iStock
Ваксината има ефект върху кожни биопсии от пациенти с акне

Вече има надежда за хората, страдащи от акне, тъй като експериментална ваксина на учени от "University of California" в Сан Диего е била ефективна върху кожни биопсии, взети от пациенти с кожното заболяване.

Акнето се причинява (в частност) от бактерията P.acnes, която ни съпровожда през целия живот. Но произвеждан от микроорганизма токсичен протеин причинява възпаления и пъпки по кожата, като въпросната ваксина цели блокирането му, без да унищожава самата бактерия.

Ваксината има ефект върху кожни биопсии от пациенти с акне, като предстоят клинични тестове върху доброволци в продължение на две години, коментира ръководителят на изследването Ерик Хуанг.

ваксина
Снимка: iStock

Британската кожна фондация информира, че около 80% от хората биват засегнати от дерматологичния проблем между 11 и 30-годишна възраст. Подробности по темата вижте в Allure.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?