.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Може ли пиенето на чай да предпазва от рак на гърдата?

Евгений Милов | преди 11 седмици
чай улонг
Снимка: iStock
Чаят улонг може да бъде потенциална нетоксична терапия за предотвратяване на туморното заболяване при жените

Чаят улонг може да допринесе за забавяне и спиране на растежа на раковите клетки, сочат резултатите от съвместно изследване на американски учени от Университета в Сейнт Луис в Мисури и медици от Fujian Medical University в Китай.

Специалистите са открили доказателства, че чаят улонг може да доведе до увреждане на ДНК на раковите клетки при рак на гърдата и да забави растежа и спре развитието на туморите в лабораторни условия, като като по този начин предлага потенциална нетоксична терапия за предотвратяване на рак на гърдата при жените.

чай улонг
Снимка: iStock

Учените са тествали екстракт от чая върху проби от туморни клетки на млечната жлеза, като са на мнение, че редовната консумация на улонг може значително да намали риска от развитие на рак на гърдата.

Повече от 250 000 жени в САЩ са били диагностицирани с рак на гърдата през 2018 г., като над 41 000 пациентки са починали от заболяването.

Затлъстяването предизвиква рак на гърдатаПритеснителни резултати за наднорменото тегло при жените

Улонг е полуферментирал чай, който комбинира най-добрите качества на зеления и черен чай. Подобно на другите видове чай, улонг е богат на антиоксиданти и витамини.

Чаят улонг е традиционен за азиатските страни Китай и Тайван. Съществуват три основни типа улонг в зависимост от степента на окисляване на чаените листа. 

чай улонг
Снимка: iStock

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Anticancer Research". 

Обработеното месо повишава с 9% риска от рак на гърдатаКонсумирате ли бекон, колбаси и шунка?
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Статии за четене или видео за гледане?