На 75 години и след продължила 24 години борба с рака си отиде един от най-разпознаваемите и обичани актьори от края на миналия век, който всеки от нас с умиление си спомня от сериала „Алф“. Джордж Едуард Максуел Райт, познат повече като Макс Райт, е най-популярен с ролята си на Уили Танер от ситкома, който започва да се излъчва за първи път през 1986 година и бързо става любим филм на милиони семейства по света.

Снимка: Facebook



В него космическият кораб на симпатичното извънземно Гордън Шамуей се разбива в гаража на семейство Танер. Уили, Кейт и двете им деца Лин и Браян му дават името Алф и го крият от властите в дома си, докато то поправя космическия си кораб, за да се върне на своята планета Мелмак. През това време извънземното създава десетки комични ситуации и култови реплики, които сме сигурни, че всеки помни като култовата „Майтап, бе, Уили“.

Снимка: Facebook



Райт се снима в още редица телевизионни продукции като „Бар Наздраве“, „Бъфало Бил“, „Мърфи Браун“. Участвал е и в „Приятели“ като мениджър на емблематичното кафене от сериала „Central Perk”.

Снимка: Facebook

Макс Райт се жени за Линда Ибародно през 1965 година. През 2017 тя умира от рак на гърдата. Двамата имат две деца – Бен и Дейзи. През 1995 година Мак е диагностициран с лимфома – най-често срещаният рак на кръвта, който успешно бива излекуван, но през 2019 преминава в ремисия. Проблемите с алкохола не подминават актьора - през 2000 и 2003 година е арестуван за шофиране в нетрезво състояние.

Снимка: Facebook