.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Запознайте се с Тара Шарифи - 11-годишното момиче, което изкара възможно най-високия резултат от IQ теста на Менса

Евгений Милов | преди 4 седмици
Тара Шарифи
Снимка: Twitter
Това е над нивото на гении като Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг

Днес ви представяме невероятното постижение на Тара Шарифи, чието име се превърна в синоним за гениалност, след като 11-годишното иранско училище момиче получи възможно най-високия резултат от IQ теста на Менса.

Тара Шарифи, ученичка в британската гимназия Айлсбъри, провежда теста в Оксфорд, където изкарва изумителните 162 точки, като резултатът й я изстрелва доста над "гениалния показател" от 140 точки.

Можете ли да отговорите правилно на 3-те въпроса в най-краткия IQ тест?Хайде да ви видим!

Резултатът я поставя над прогнозираното IQ 160 на Алберт Айнщайн, въпреки че гениалният учен никога не е участвал в теста и тази оценка е поставяна под въпрос. Гениалният астрофизик Стивън Хокинг също има IQ 160.

Това е впечатляващо постижение, но никой не толкова изненадан, колкото самата Тара: "Бях шокирана, когато получих резултата - никога не бях очаквала да постигна толкова добър резултат. Решихме съвместно с родителите ми да направя теста".

Впечатляващият резултат на Тара означава, че сега се класира за членство в Менса (най-голямото, най-старото и най-известното дружество на хора с висок коефициент на интелигентност в света), където понастоящем няма възрастови ограничения за членството. 

"Ще бъде чудесна възможност да се срещна с други хора в обществото на Менса. Разказах на някои мои приятели в училище и те бяха наистина впечатлени", казва Тара пред "The ​​Bucks Herald".

Бащата на момичето казва пред репортери, че е изключително горд от дъщеря си - макар че е имал усещане за нейната интелектуална зрялост. 

"Реших, че може да се справи добре с теста, след като отговаряше на математическите въпроси преди състезателите, когато гледахме телевизия. Знаех, че е много умна, но не мислех, че ще постигне толкова висок коефициент на интелигентност", казва Хосен Шарифи.

Пиенето на флуорирана вода през бременността може да засегне IQ-то на момчетатаНово изследване свързва пиенето на флуорирана вода от бъдещите майки със засегнато интелектуално развитие на техните синове

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?