.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Можете ли да отговорите правилно на 3-те въпроса в най-краткия IQ тест?

Евгений Милов | преди 4 седмици
IQ
Снимка: iStock
Хайде да ви видим!

Най-краткият тест за интелигентност в света е способен само с 3 математически въпроса да измъчи доста хора, като едва 17 процента успяват да отговорят правилно на всички задачи.

Наречен Тест за когнитивна рефлексия, той включва въпроси, които първоначално са част от изследователска книга, публикувана през 2005 г. от проф. Шейн Фредерик от Масачузетския технологичен институт. След като наскоро стана хит в интернет, най-краткият тест за интелигентност предизвика същинска онлайн буря, като мнозина се опитаха да го решат без грешка...

Ако предпочитате да сте сами, може да сте крайно интелигентниПо-добре сам, отколкото зле придружен, нали?

Проф. Фредерик е помолил над 3000 участници от различни образователни среди да решат теста, включително студенти от най-добрите американски университети като Йейл и Харвард. Може да ви звучи изненадващо, но в битката да дадат верни отговори и на трите въпроса в теста, се справят само 17%, докато останалите 83% не успяват.

IQ
Снимка: iStock

"Достигането на правилния отговор често изисква потискането на грешния отговор, който изниква "импулсивно" в ума", пояснява проф. Фредерик, говорейки за теста. Пробвайте!

Колкото сме по-интелигентни - толкова по-щастливиВисоката интелигентност се отразява на щастието

Това е най-краткият IQ тест:

1. Бухалка и бейзболна топка струват общо 1,10 долара. Бухалката струва 1 долар повече от топката. Колко струва топката?

2. Ако на 5 машини отнема 5 минути, за да се направят 5 продукта, колко време ще отнеме на 100 машини да направят 100 продукта?

3. В езеро има водни лилии, чието количество се удвоява ежедневно. Ако на водните лилии са необходими 48 дни, за покрият цялото езеро, колко време ще отнеме, за да покрият половината от езерото?

Трите най-често срещани отговора, които дават, са:

1. 10 цента

2. 100 минути

3. 24 дни

Но те всъщност отговарят грешно на всичките въпроси. Правилните отговори вижте тук >>>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?