.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 начина да се възползвате от спирането на социалните мрежи

Михаил Костов | преди 2 седмици
2111923800.jpg
Снимка: istockphoto.com
Спирането на Facebook и Instagram не е трагедия и може дори да е във ваша полза

Не се случва често, но когато Facebook спре да работи, настава масова паника и неминуемо се превръща във водеща новина. До такава степен сме свикнали със социалните мрежи в живота си, че той сякаш не може да функционира пълноценно без тях. Аз не съм от хората, които ще ви агитират да спрете да използвате Фейсбук и Инстаграм, но съм на мнение, че когато се появи някакъв бъг в системата и не можем да влезем в профилите си, можем да извлечем някаква полза от това.

"Фейсбук" остана без някои от функциите си заради бъг Засегнати са и другите социални мрежи "Инстаграм" и "Уатсап"

Ето какво бихте могли да правите, когато няма социални мрежи:

 

1. Да гледате филм или сериал (но наистина)

2111923801.jpg
Снимка: istockphoto.com


Като човек, за когото киното и сериалите са религия, не мога да не се дразня и да не забелязвам как хората не могат да издържат два часа (или дори 45 минути), без да си погледнат телефона. Прави го дори съпругата ми, която също е киноман.
Ако нямате Фейсбук, ще можете да отдадете цялото си внимание на това, което става на екрана и ще извлечете максимално удоволствие от филма.

7 филма, които ще ви помогнат да пътувате, без да се налага да излизате от вкъщи

2. Да четете, докато пътувате

2111923802.jpg
Снимка: istockphoto.com


Едва ли само на мен ми се е случвало (по-често, отколкото ми е приятно да призная), да извадя телефона си с намерението да чета, но през целия път да разглеждам социалните мрежи.
Разбира се хората, които все още държат на хартиените книги, трудно могат да разберат този проблем, защото изкушението да отвориш Фейсбук не е толкова голямо, когато съобщенията не изскачат директно върху текста на книгата.

10 книги за 10 дестинации – какво да четете, когато тръгвате на път

3. Да обърнете внимание на половинката си

2111923799.jpg
Снимка: istockphoto.com


Изключително важно е, дори когато няма никакъв проблем с Инстаграм, да оставяте телефона поне за известно време, когато сте с любимия човек. За нововлюбените може да изглежда странно, че някой има нужда от напомняне да обръща внимание на половинката си, но в случая говоря като човек, женен от години. Знам колко често с жена ми разговаряме, докато в същото време сме забили поглед в телефоните. Спирането на Фейсбук от време на време ни идва като добро напомняне, когато сме заедно наистина да бъдем заедно.

Въпросите, които половинката ви не бива да ви задава (нито вие на него)

4. Да се срещнете с приятели

2111923804.jpg
Снимка: istockphoto.com


Ако нямате Фейсбук, направете си го сами - уговорете да излезете с приятели, с които да обмените информация или да си показвате снимки един на друг. Общо взето същите функции, които предлагат социалните мрежи. И макар да го няма плюса всичко това да се случва в уюта на дома ви, поне спомените ще са много по-хубави.

Малки трикове, с които да прекарвате по-малко време с телефона си и повече с приятелите

5. Да излезете сред природата

2111923803.jpg
Снимка: istockphoto.com


Забили нос в телефоните, често забравяме, че има и свят извън виртуалната реалност. Липсата на Инстаграм може да е добро напомняне да излезете и да се разходите. Ако видите нещо, което си заслужава да се снима или си направите много ефектно селфи, няма да имате възможност да го качите точно в този момент, но няма и да проверявате през 5 минути кой е реагирал и кой е коментирал.
Друг плюс е, че можете да срещнете познат, когото не сте виждали отдавна и да си направите точка 4.

Разходката на кучето е чудесна за психикатаХората го правят с голямо желание, защото е приятно на четириногите

За финал ще кажа, че макар да осъзнавам позитивните страни на това да останем откъснати от социалните мрежи за известно време… се надявам това да не се случва много често или по-скоро когато стане, да е по-наше желание, а не заради техническа повреда.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?