.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Разходката на кучето е чудесна за психиката

Евгений Милов | преди 49 седмици
Разходка на куче
Снимка: iStock
Хората го правят с голямо желание, защото е приятно на четириногите

Разходките на кучето са полезни както за домашния любимец, така и за собственика му, сочат резултатите от най-мащабното научно изследване по темата досега.

Проучването показва, че разхождането на кучето прави чудеса с човешката психика, защото обикновено хората го правят с голямо желание, защото е приятно на четириногите, а не защото е полезно за здравето или създаването на социални контакти.

Изследването на британските психолози от "University of Liverpool" установява, че щастието, което хората изпитват от разходките на кучето, идва от убедеността, че са полезни за любимците им и ги карат да се чувстват добре и щастливи.

Разходка на куче
Снимка: iStock

Чувството за щастие е базирано върху вярването на стопаните, че кучетата също се наслаждават от разходката и са щастливи.

Специалистите гледат на кучешките разходки като изключително мотивиращ фактор за хората да бъдат физически по-активни в ежедневието си, което може да има редица благотворни ефекти върху човешкото здраве. 

Ако се движим бързо с кучето си поне 30 минути дневно, надхвърляме препоръчителната седмичнa активност от поне 150 минути. 

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "International Journal of Environmental Research and Public Health".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?