.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

10 книги за 10 дестинации – какво да четете, когато тръгвате на път

Михаил Костов | преди 18 седмици
Снимка: Istock.com

Билетът е купен, багажът е стегнат и сте готови за път. Остава само един въпрос – коя книга да си вземете, за да запълните времето, докато пътувате или (още по-важно) докато чакате на опашките в летището. Тук сме подбрали десет книги, свързани с десет от най-известните туристически дестинации, за да можете да се потопите в атмосферата на мястото, към което сте се запътили, още преди дори да сте тръгнали натам.

Рим
„Римски разкази“

2111907112.jpg


Автор: Алберто Моравия
Брой страници: 440
Разказите на Алберто Моравия ще ви позволят да погледнете към живота в италианската столица през очите на обикновените жители на града. Далеч от най-посещаваните туристически места в Рим живеят хора, които имат свои борби и проблеми. Те всеки ден минават покрай древните останки от някогашната римска империя, но очите им са вперени в делничното.
Книгата ще ви помогне да видите Рим като един истински и жив град, а не като претъпкана с туристи пощенска картичка.

Къде си почиват богатите: Риана и гаджето й Хасан Джамил в Италия

Париж
„Парижката книжарница“

2111907110.jpg


Автор: Нина Георге
Брой страници: 336
Книгата разказва за малка лодка-книжарница във водите на Сена до „Шанз Елизе“. Нейният собственик, г-н Пердю, е познавач на човешката душа и може да препоръча подходяща книга, за да помогне на всеки угрижен клиент. Единственото страдание, което Пердю не може да излекува, е своята собствена тъга по изгубена любов. Един ден решава да направи това и заедно с няколко спътници, сред които писател, готвач и страстна читателка, се отправя към Прованс в търсене на обяснение защо жената, която е обичал, го е изоставила.
Книгата е уловила чара на Париж и магията на Прованс. Съдържа описания на много местни храни и начина на приготвянето им.

Желязната Лейди на Густав Айфел стана на 130 годиниПървоначално парижани я считали за грозна и искали да я премахнат

Венеция
„Хиляда дни във Венеция“

Хиляда дни във Венеция


Автор: Марлена де Бласи
Брой страници: 288
Биографична книга за живота на Марлена де Бласи. Тя е американска журналистка, която след развода си заминава да живее във Венеция и се омъжва за човек, когото почти не познава. Не може и да го опознае по-добре, защото не говорят един език – той не знае никакъв английски, а тя може да каже само няколко думи на италиански. Единственото общо между тях е любовта към храната.
Книгата ни показва странностите на италианската култура и на венецианската кухня през очите на една чужденка, която се учи да разбира този съвсем различен свят, в който се влюбва все повече и повече.

Карнавалът във Венеция - дни на разточителство и невъздържание (ВИДЕО)Посещаван е от хиляди туристи, привлечени от идеята за преобличането и скриването зад маски

Барселона
„Сянката на вятъра“

2111907107.jpg


Автор: Карлос Руис Сафон
Брой страници: 456
Това е една загадъчна и мистериозна история в историята, която разравя отдавна забравени тайни и трагична любовна история. Действието на книгата е съсредоточено в Барселона, откъдето е родом авторът и съчетава трудните времена на фашистка Испания след края на гражданската война и мистичната природа на южните народи.
Дори големият американски писател Стивън Кинг изразява възхищението си от романа: „Първокласна книга. Роман, пълен с елегантни обрати и уловки, роман, в който дори страничните сюжетни линии се разклоняват допълнително… Наистина великолепно четиво!“

10-те най-красиви крайбрежни града в ИспанияНад 1600 км крайбрежна ивица по Средиземноморието

Лондон
„Буда от предградията“

2111907111.jpg


Автор: Ханиф Курейши
Брой страници: 368
Лондон е кръстопът на култури и религии. Градът, който някога управлявал половината свят, днес е пъстър и различен. Точно това се опитва да улови романът, който разказва за тийнейджъра Карим, мечтаещ да избяга от скучния живот в предградията на Лондон. Като самия град, Карим е смесица от етноси и култури – с баща индиец, самообявил се за духовен гуру и английска майка хипарка.
Карим бяга от ежедневието на английския живот в театъра и открива, че това е неговото призвание. Книгата е забавен и понякога безкомпромисен поглед към сложните социални, междукласови и междуетнически взаимоотношения в многопластовия град.

Посетете нещо различно близо до Лондон - къщата от детството на принцеса Даяна отваря врати

Продължава >>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите