На 4 септември, Марс, планетата на действието и смелостта, напуска любопитния и комуникативен знак Близнаци и преминава в дълбоко емоционалния и интуитивен знак Рак. 

Този транзит ще продължи до 3 ноември 2024 г., когато ще се завърне в Рак отново между 6 януари и 18 април 2025 г. поради ретроградното движение на Марс, започващо на 6 декември 2024 г. в Лъв.

Марс е планетата, която ни подтиква към действие, насочва ни към преследване на целите и желанията ни, и разкрива нашите инстинктивни пориви. Когато Марс се намира в Близнаци, умът ни е буден и активен, изпълнен с идеи и комуникация. Влизането му в Рак обаче носи рязка промяна в енергията, премествайки фокуса от мисленето към чувствата.

Ракът е кардинален воден знак, който е свързан с емоциите, семейството, дома и вътрешния ни свят. Докато Марс пребивава тук, действията ни ще бъдат дълбоко повлияни от емоционалното ни състояние. Настроенията и емоциите ще играят ключова роля в това, как насочваме енергията си и как се изправяме пред предизвикателствата. 

Марс в Рак ни подканва да забавим темпото, да обърнем внимание на вътрешния си свят и да се замислим как емоциите ни водят към действия или бездействие.

 

 

СИЛАТА НА МИНАЛОТО И НАСТОЯЩЕТО

Снимка: iStock

Този транзит е особено значим за родените с планети в кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог), както и за тези с натален Марс в Рак. Те ще преживеят своето завръщане на Марс, което е време на дълбока рефлексия и пренасочване на енергията. 

 

 

Марс в Рак ни предоставя възможност да осъзнаем колко силно миналото влияе на настоящето, и как потиснатите емоции могат да насочват действията ни дори без да го осъзнаваме. Този период е идеален за преработване на стари рани и за освобождаване от емоционални блокажи, които ни пречат да напредваме.