Хаотичността на мислите се вижда в разхвърляността на бюрото и в къщи. Логично е, че ако нямате сили да организирате бита си, едва ли ще бъдете в състояние да се справяте с големи и дългосрочни проекти. Започнете от по-лесното - подреждане на бюрото. Изхвърлете ненужните вещи, изостанали от предишните ви задачи. Не се умилявайте на предмети, които са красив спомен, защото само ви затрудняват, когато търсите важните документи. Не се подсигурявайте с провизии, макар и пакетирани, защото привличате насекоми и хлебарки. По-добре по-малко неща на бюрото, за да може да разположите всичко, което е приоритет за всеки един ден. Така улеснявате себе си и оптимизирате работата си.        

Подредбата на жилището ви е начин максимално да изявите собственото си „Аз”. Уютният и чист дом осигурява спокойствие и самочувствие. В създадения от вас комфорт може да загърбите напрегнато ежедневие. Ако безпокойството ви продължава и у дома, може би трябва да сложите повече ред.

Погледнете дома си с нови очи. Започнете стая по стая без максимализъм, за да не се изморите. Трябва да се освободите от вещите и дрехите, които не сте използвали през последните 4-5 години. Разберете, че само добавяне и внасяне на нови неща у дома без изхвърляне ще превърне жилището ви в склад.

Другият капан, създаващ  бъркотия у дома, е събирането на подарени предмети, които често не подхождат на стила и цветовата гама, която сте си избрали. Порадвайте им се за кратко време, защото те са израз на внимание към вас, но след това ги приберете или се освободете от тях, без да съжалявате. В противен случай сами се лишавате от простор, уют и чистота, но задръствате къщата си с още един събирач на прах. Още повече най-честите алергени в жилището са в домашния прах.

Домът трябва да се поддържа постоянно подреден и чист, не само за да създадете впечатление пред гостите. Почиствайте килимите един път седмично с прахосмукачка. Избърсвайте плотовете в кухнята и изхвърляйте боклука всеки ден. Банята и душ-кабината почиствайте с препарати всяка седмица. Това е начинът да постигате здравословен уют и хармония у дома по-лесно и бързо.

По чистия дом и подреденото бюро може да се разбере, че човек има яснота и при вземане на правилни решения.