След многото срещи и честото присъствие на трапезите за Коледните празници и Нова година има начини да разтоварим организма си. Още повече, че предстоят масово празнуваните именни дни - Ивановден и Йордановден. За балансирането на хранителните продукти може да чуете от пълния запис на разговора "Има още празници" в предаването "За София" с радиоводещ Светослав Николов, който беше излъчен в ефира на bTVRadio на 3.01.2014 г. 

Време е за "разтоварващо" хранене

Основната препоръка е да се изключат от храната животинските мазнин, месото и алкохолът.

Закуската може да бъде: овесени ядки; плодова салата; прясно изстискани сокове от зеленчуци и плодове в разнообразни комбинации; покълнало жито.

За предпочитане са вегетарианските ястия от елда и зрял фасул, лазаня със задушени спанак и гъби. Салатата от кисело зеле и сурова туршия са полезни, защото обогатяват микрофлората на червата.

Домашно приготвен извлек от ленено семе пийте за стимулиране на чревната перисталтика. Чаят от жълт кантарион успокоява, а чаят от джинджифил помага при кашлица, хрема и действа като афродизиак.
Още подробности за разтоварването след празниците може да чуете от аудиозаписа "Има още празници".