Търсите как да се преборите с хроничната умора и да се предпазите от настинка? Заложете на орехите, които са #мощен антиоксидант. Те са по-ефективни от всички други видове ядки, включително бадеми, фъстъци и кашу. 

Антиоксидантите имат свойства, предпазващи организма и клетките от увреждания, причинени от свободните радикали - органични молекули, отговорни за стареенето, увреждане на тъканите, както и някои заболявания.

Последните проучвания показват, че орехи допринасят значително за набавянето на мелатонин, необходим за прочистването на тялото от токсини. 

#Орехите лекуват и запек. Колко от нас знаят, че ядките образуват плодовете? С други думи, ядките са етапа преди действителното формиране на плодовете. Откакто стана известно, че консумацията на плодове лекува запека, продажбата им е скочила зашеметяващо през последните години. Орехите действат по сходен начин и облекчават състоянието на констипация.

#Подобрява здравето на костите
Омега-3 мастните киселини в орехите са важни за предпазването на костите от счупване и травми. Мастните киселини имат уникални свойства да укрепват здравето на костите и да понижават риска от фрактури.

Те също така те са важни за #здравето на сърцето. При висок холестерол обикновено се препоръчва да не ядем никакви ядки. Орехите са изключение. Те имат свойството да понижават високите нива на холестерола и по този начин да намалят риска от сърдечната недостатъчност и инфаркт. Омега-3 мастните киселини са причина за това тяхно свойство.

Следователно ни предпазват от #сърдечни заболявания.

Освен че са богати на витамини, фибри и полезни мазнини, орехите #съдържат и протеини. Ако сте веган или вегетарианец и искате да намалите приема на протеини, с орехите ще постигнете желаното. Една шепа на ден е достатъчна, за да набавите необходимите хранителни вещества на тялото. 

#Подпомагат процеса на горене на мазнини. Вследствие на което #отслабваме, което е добра новина за всяка една дама, която иска да възвърне идеалното си тегло. А какво по-хубаво от това, да се грижим едновременно за своето здраве и тънка талия. Това са дължи на хранителните им свойства, които от една страна са нисковъглехидратни, което регулира нивата на кръвна захар и създават усещането за ситост. От друга страна те ни предпазват от хроничини възпалявания, които често са обвързани със затлъстяване. 

#Намаляват риска от рак на гърдата
Ракът на гърдата, най-често разпространеният вид рак сред жените, може значително да се ограничи чрез консумацията на орехи. Учени от Американската асоциация за проучване на рака са стигнали до тези заключения през 2009 г. след проведени изследвания по въпроса.