Представяме ви една интересна дама от Тирол, Австрия, с която се срещнахме в Белград през изминалия уикенд. Терезия Райтзамер e майка на 4 деца.

В нейното семейството вече 7 века от поколение на поколение се предава и пази рецептата за мехлем, който облекчава и заличава рани и изгаряния.

Преди Терезиенойл и неговото чудотворно действие да променят личния и професионалния й път, Терезия Райтзамер преподава религия в училище, била е и посредник в областта на гражданското право.

Ladyzone.bg: Г-жо Райтзамер, прочетох за много интересна история във Вашето семейство и за още по-интересен мехлем, който е безценен дар за много страдащи хора?

Терезия Райтзамер: В нашия род се разказва легендата за подхвърлено дете, прието и отгледано от моите предци през около 1350 година. Заедно с бебето, пред вратата на дома тогава са открити непознато цвете, парче кожа с изрисувана рецепта за приготвяне на мехлем и готовата смес. По всяка вероятност жената, изоставила детето, по някаква лична причина е завещала на най-голямото си съкровище най-доброто и може би единственото, което е имала, за да го защити. Оттогава растението се пази и отглежда в нашето семейството, а маслото се произвежда от майката в рода. Рецептата на мехлема се пази в семейството ми и се предава от поколение на поколение вече над 650 години. Съставките са напълно естествени. От дете разказвам на всички, че цветето, чийто екстракт е тайната съставка на маслото, не расте сред природата в Тирол, а само у дома, където грижите за него били непрестанни – през лятото го изнасяхме навън, а през зимата го прибирахме вътре. В наши дни нещата са малко по-различни – растението се култивира при специални условия. Приложението на маслото е свързано с лечение на рани и изгаряния, затова и никой от роднините ни, през всичките тези години не се е страхувал от тези проблеми – раните и изгарянията. Винаги сме имали Терезиенойл под ръка и сме знаели, че маслото ще помогне.

Кои са съставките, които правят Терезиенойл неповторимо и ефективно?

Съставките са напълно естествени. Като матрица са използвани натурални мазнини – животинска и птича мазнина – те са основата на мехлема. Екстрактът от тайнственото и много специално растение, което ние галено наричаме "египтянката" определя специфичното и много ефективно действие на маслото.