Суровите сокове както от плодове, така и от зеленчуци, наричани "течности на вечното здраве”, са идеалният начин за добавяне на витамини и минерални соли. Те помагат да се поддържа алкално-киселинното равновесие в организма. Чаша фреш между храненията ободрява и възстановява жизнеността. Соковете облекчават храносмилателните процеси и допринасят за изграждане на здраво тяло.
Осигурете плодове и зеленчуци, които обичате и си направете един разтоварващ ден от тежката храна, само на сокове.
Мъдрият човек трябва да разбира, че здравето е най-великата човешка благодат.
Хипократ
Все повече се предпочитат зеленчуковите комбинации:
1. Зеле, целина и ябълки
2. Домат, моркови и джоджен1 -2 пресни листа или листа сушен джоджен
3. Морков и кокосово мляко
4. Сок от моркови, целина и червено цвекло е изключителен естествен тоник, ако сте във възстановителен период след боледуване или след операция.