Сър Род Стюарт е отказал концерт в Катар за откриването на Световното по футбол, въпреки че са му били предложени над 1 млн. долара.

„Преди 15 месеца ми предложиха много пари, над 1 милион долара, за да участвам в концерт за откриването на футболното първенство. Отказах заради нарушаването на човешките права там. Не е правилно да отида. Освен това иранците трябва да бъдат изхвърлени от турнира заради доставките на оръжие“, споделя 77-годишната рок легенда пред „The Mirror“. 

Припомняме, че Англия е в една група именно с Иран, САЩ и Уелс. Първият мач на англичаните е на 21 ноември и е точно срещу Иран.

Дуа Липа също коментира човешките права в Катар.

„В момента има много спекулации, че ще участвам в церемонията по откриването на световното първенство по футбол в Катар. Няма да го направя и никога не съм участвала в преговори за такова изпълнение. Ще подкрепям Англия отдалеч и очаквам с нетърпение да посетя Катар, когато изпълни всички ангажименти за спазване на човешките права, които пое, когато спечели правото да бъде домакин на световното първенство“, припомня думите й БГНЕС.

В Катар обаче ще пеят бившата звезда на Take That Роби Уилямс, Крейг Дейвид и Тини Темпа.