Ако планирате да посетите най-голямото спортно събитие тази година, Световното първенство в катар, бъдете подготвени да докажете, че имате брак с човека, с когото делите леглото си вечер. В противен случай ви очакват 7 години затвор.

Снимка: istockphoto.com

За пръв път мюсюлманска страна е домакин на първенството и посетителите трябва да се съобразяват с традициите и обичайте на домакините. Това означава и с техните разбирания за морал и сексуална чистота.

Снимка: istockphoto.com

Ако си представяте, че ще се възползвате от спортните вълнения, за да правите секс за една вечер с някой непознат, трябва да ви разочароваме. Само женени двойки ще имат право да са интимни в близкоизточната страна.

Снимка: istockphoto.com

И макар в някои държави хомосексуалните двойки да имат възможност да сключват легално брак, Катар не го признава. Наказанието за секс между хора от един пол (дори и да са сключили брак помежду си) също е продължителен престой в затвора.

Снимка: istockphoto.com

Добрата новина е, че алкохолът е разрешен, за разлика от други мюсюлмански страни, но ще трябва да консумирате единствено в хотелската си стая. Пиянството на публично място също се наказва строго.