Зад успеха на един мъж винаги стои жена. Поредното доказателство е Трайчо Боксьора от Люлин. Той постигна историческа първа победа в кариерата си. Тя дойде в мач, подгряващ реванша между Олександър Усик и Антъни Джошуа за световните титли в тежката категория.

"За България, за жената!" - това са само част от думите, с които неговият треньор Аспарух Георгиев - Сочи го надъхвал по време на двубоя. 

Трайчо е бил поканен в Саудитска Арабия, за да се бие с дебютанта Рашид Беласа. Той е милиардерски син със зоологическа градина в дома си и колекция от луксозни автомобили. За сравнение Трайчо работи на две места и тренира в свободното си време. 

От районното управление на МВР в Люлин не са задържали Трайчо и той е успял да отлети за Дубай. Дни преди заминаването си боксьорът имал проблеми със закона, тъй като разбил носа на съсед. 

Любопитен факт е, че до този момент Трайчо имал в кариерата си три загуби от три мача. Явно правилната мотивация обаче си казва думата. Една жена в "Люлин" сега е в пъти по-горда с мъжа си. 

 

Кое би ви мотивирало най-силно?

 
Ето кои други жени са вдъхновявали мъжете си за победи и открития: