Лъчезарна, широка усмивка, непринуден чар и ръка, с чиито удари разплака Джокович. Тези неща превърнаха Карлос Алкарас в маркетингова мечта, след като спечели "Уимбълдън". Но не само! Превърнаха го в мечта на много жени. Спортно тяло, подкрепящо семейство, сочна банкова сметка, перспектива за бъдещето. 

Има ли Карлито приятелка и коя е тя? За него се говори, че излиза със сънародничката си Мария Гонзалес Хименес.

Какво знаем за нея?

Мария също се занимава с тенис и тренира в клуб Murcia Club de Tenis. 

Двамата са от един и същи град и според запознати се познават още от деца. 

Мария Гонзалес изглежда балансира между университетското обучение и страстта си към тениса. Набира голяма популярност в социалните медии не само заради атрактивния си външен вид, но и заради връзката си с Карлос. 

Инстаграмът ѝ, където има над 13 000 последователи, също показва бляскавия начин на живот на звездата от социалните мрежи. Тя показва страстта си към стила и модата, както и пътувания, плаж, море и живописни снимки от живота ѝ в Испания. Последните й снимки са от почивки в Белгия и Мадрид.

В TikTok, където Мария може да се похвали с около 1000 последователи, тя често прави клипчета в стил влог за колежанския живот с приятелите си.

Карлос и Мария рядко се появяват заедно на публични места и предпочитат да пазят връзката си в тайна. Според някои източници двамата са само приятели, но някои сторита и снимки говорят за друг тип отношения. 

Миналата година Tennis Tonic сподели скрийншот на техен романтичен момент. В стори Карлос публикувал кадър, на който целува Мария по бузата. Надписът към снимката гласи "Липсваш ми".

Според слухове двойката наскоро се е разделила.

Мария не е била в ложата на Карлос на Централния корт. Не е видяна и сред хората, с които е отпразнувал победата си след това.

Алкарас има на сметката си 16,6 милиона евро, спечелени от наградни фондове, а освен това се радва на спонсорски договори с компании като Nike, BMW, Louis Vuitton и Calvin Klein. Експертите прогнозират, че победата му на Уимбълдън ще го превърне в "новия герой на поколението Z" и ще му донесе допълнителни 30 млн. паунда до края на 2023 г. 

А ето и как любимата жена на Надал го подкрепя - вижте във видеото