Жест на благородство от страна на най-добрата българска плувкиня Екатерина Аврамова докосна сърцата на стотици. В неделя, след като стана шампионка на международния турнир Black Sea Cup във Варна, тя обяви, че дарява премията си за лечението на тежко болно дете.

Аврамова, която въпреки че от 2014 г. плува за националния отбор на Турция, продължава да държи националните рекорди на България в три дисциплини: 50, 100, 200 м гръб, реши да подкрепи 15-годишния Николай Витанов и семейството му. Момчето води битка с онкологично заболяване на костите и в момента се намира в клиника в Истанбул.

"Здравето е най-важното нещо към, което всеки трябва да се стреми. То е най-голямото ни богатство! Него не можем да заменим за медали, слава или пари“, написа в своите социални мрежи плувкинята минути след края на турнира в морската ни столица. 

"Участието ми в Black Sea Cup беше с една единствена цел: да спечеля наградния фонд и да се опитам, макар и с малко, да помогна на едно младо момче. В разцвета на силите си, Ники и семейството му са изправени пред голяма трудност, а именно борбата с рядка болест, която “изяжда” здравето, усмивката и детството на това дете!", допълва тя.

Екатерина Аврамова – участник на олимпийските игри в Лондон 2012 и в Рио 2016, ще предаде премията си на майката на Ники – Лидия, тъй като мъжът ѝ Илия е в Истанбул, където не се отделя от сина им по време на лечението.

Вижте как може да направите дарение в сайта на bTV Новините.