Фумико Такацу скоро е навършила 50 години. Но ако съдите само по лицето й, никога няма да повярвате, че е на толкова. Фумико е младолика, кожата й сияе. Тя знае една тайна, която в последните години се опитва да споделя със света. Фумико Такацу е жената, измислила метода face yoga. Да, има йога и за мускулите на лицето.

Основната концепция на Такацу е, че с този природен метод, с който мускулите на лицето се приучават да работят по малко по-различен начин, могат да се преборят признаците на стареене, да се коригирате асиметрията, да озарите тена и т.н.

Когато е на около 30 години, Фумико претърпява автомобилна катастрофа. В резултат лицето и тялото стават й асиметрични. Тя е доста объркана, тъжна и на практика не може да разпознае човека, който я гледа в огледалото. За щастие, Фумико е практикувала йога цял живот и решава, че може да използва тази практика точно в този момент. Изучавайки собствения си недостатък, тя го превръща в преимущество. „Ако мога да упражнявам мускулите на тялото си за желан резултат, защо не мога да направя това и на лицето си“ – споделя тя. Така се ражда face yoga.

5 пози за йога на лицето, които да опитате точно сега

С позите за лице, според Фумико Такацу, може да се повлияе на двойна брадичка, бръчки, да спрете да скърцате със зъби през нощта. А също така да се научите как да сваляте грима си правилно, как да нанасяте серум, какви масажи да си правите за подмладяванена шията и др.