Мнозина от нас смятат, че вдигането на тежести е предназначено единствено и само за изграждането на мускули. Следователно, ние жените, мислим, че този вид тренировки е само за мъже. Дами, грешим. 

#Тренирането с тежести помага да горим мазнини

Ако искате да свалите излишните килограми, наложително е да ви бъде изготвен хармоничен план, който се състои не само от кардио и правилен хранителен режим, но и от тренировки с тежести. Силовата тренировка ще стимулира работата на мускулите, които в последствие ще ви помогнат бързо да изгаряте мазнините и да изглеждате в добра форма и стегнати.

#Стимулира метаболизма ви

Практикуването на силови упражнения, с които тялото ви не е свикнало, ще накара организма ви да изгаря повече калории. Според различни изследвания именно тренировките с тежести забързват метаболизма ви с до 15%, което от своя страна допълнително стимулира практикуващите.

#Заздравява ставите

Тренировките с тежести заздравяват ставите и мускулите около тях. Колкото по-здрави са ставите ви, толкова е по-малък рискът от контузии и травми. Силовите упражнения стимулират мускулите на гърба и подобряват стойката ви.

#Подобрява плътността на костите

Ако костите ви са здрави, болките в тялото ви ще намалеят, което пък от своя страна ще ви позволи да водите активен начин на живот за по-дълго. Тренирането с тежести е особено ползотворно за онези от вас, които са предразположени към развиване на остеопороза.

#Подобрява координацията

Според специалисти тренировките с тежести значително подобряват координацията и баланса, позволявайки ви да се съсредоточите в правилното изпълняване на всяка упражнение. Така бързо и лесно ще достигнете желаната фигура.

#Осигурява добър сън

Когато практикувате силови упражнения, изчерпването на гликогеновите депа в мускулите ще ви изтощи, осигурявайки ви добър сън. Именно добрият сън ще позволи на тялото ви да си почине качествено и ще подпомогне образуването на нова мускулна тъкан.

Внимание: Тренировките с тежести не бива да бъдат подценявани. Именно те ще ускорят постигането на перфектната фигура, за която винаги сте мечтали.