Добрата новина е, че е добре да продължаваме редовните си тренировки. Лошата е, че (понякога) хигиената е под въпрос. 

#Причини да перем клиновете след всяка тренировка
Гореказаното се отнася особено много за онези тип спортни облекла, които се отличават с прилепващия си характер, каквито са например клиновете. Колкото по-плътно към тялото е прилепнал един клин, толкова повече бактерии ще се зародят вследствие на допира на тъканта му с кожата на тялото. Много от тези бактерии ще останат върху дрехата и ще се размножат още повече до другия ден, дори дрехата да е изсъхнала от потта. Навличайки така замърсения клин и на следващия ден, рискуваме да си докараме дерматологични проблеми, като кожни възпаления, гъбички и дори инфекции по кожата.

#Кога можем да си позволим изпирането на клин след няколко тренировки
Има някои тънкости, с които е добре да бъдем запознати, касаещи периода, в който можем да си позволим да обличаме един и същи клин няколко пъти, без да го перем. За целта той или която и да било друга част от спортния екип трябва да бъде от памучна материя или водоустойчив найлон. Добре е да знаете, че до голяма степен причината за миризмата и натрупването на бактерии е именно тъканта, от която е направена дадена дреха. Според изследвания памукът задържа най-малко микроорганизми в тъканта си в сравнение със синтетичните влакна от полиестер. Така че, ако искате да прекарвате по-малко време в пране на спортния си екип, за предпочитане е да се спрете на такъв от памучна или найлонова материя.

#От значение е и видът спортна дисциплина
Все пак, не забравяйте, че е от значение и степента на изразходваната по време на тренировка енергия. Колкото по-интензивни са били упражненията и повече пот сте отделили, толкова по-добре за вас ще бъде да изперете спортния екип непосредствено след това, дори и той да е бил от памучна или найлонова материя. Ако обаче сте практикували асани или друг лек спорт като каланетика например, спокойно може да отложите изпирането му до следващите две-три тренировъчни сесии.