Историята на 8-годишната канадка Рори ван Улфт раздели обществото. От една страна момиченцето има забележителни спортни постижения. От друга обаче, спортът, който е избрала, е вдигане на тежести и според мнозина това не е здравословно.

Рори стана медийна сензация, след като стана ясно, че може да вдига 90 килограма – повече, отколкото тежи самата тя. Тя е двукратен национален шампион по вдигане на тежести.

Момиченцето, родено в Отава, започва спортната си кариера на 6-годишна възраст през 2019 г. Тогава вдига 22-килограмова тежест.

Успехите на Рори обаче настройват много загрижени хора срещу родителите ѝ.

„Приех много лично първите 1000 коментара за това, че съм ужасна майка“, сподели Линдзи, майката на момиченцето. „Но когато погледна дъщеря си виждам колко невероятна, вдъхновяваща и уверена е.“

След като тази година Рори е гледала Олимпийските игри за пръв път, тя си е поставила за цел един ден да се състезава на един от най-големите световни спортни форуми.

„Рори може да вдига тежести толкова дълго, колкото иска“, каза още майка ѝ. „Ако реши да се откаже, ще се откаже. Ние ще ѝ помогнем да постигне всяка цел, която си постави.“