Помните ли с какво се занимавахте, когато бяхте на 10 години? Дали ставахте в 5 сутринта, за да вдигате тежести преди училище и да кроите бизнес планове? Защото Ерин-Еджина Аткинсън, която не е типичното 10-годишно дете, прави точно това.

Тя мечтае да спечели златен медал на олимпийските игри и след години усилени тренировки във фитнеса вече може да вдига двойно по-голяма тежест от собственото си тегло.

На всичкото отгоре момиченцето от Телфорд, Великобритания, също така е започнало да предприема стъпки към откриването на собствена фитнес зала. Тя вече е изготвила бизнес план и го е представила на многожество фитнес зали, за да добие ценен опит, докато навърши 16 години.

Татко Крейг, бащата на Ерин, който я наблюдава всяка сутрин, докато тренира, казва: "Тя иска да има фитнес зала, когато стане по-голяма, така че по време на локдауна написа бизнес план като проект и ние го показахме на няколко персонални треньори, които останаха впечатлени от него."

"Това увеличи желанието на Ерин да се свърже с още фитнес зали и персонални треньори, за да види дали може да получи някакъв опит и да научи повече за индустрията, към която е толкова запалена", допълва той.

"От The Gym Group поискаха да организира видеоинтервю с нея и в крайна сметка тя разговаря с главния търговски директор и управител на фитнес залата им в град Кетъринг, както и с атлетката от Игрите на Британската общност Дебора Флеминг", казва още Крейг.

"Ерин им зададе въпроси за залата за тренировки, фитнес плановете и как да започне собствен бизнес. Те са останали толкова впечатлени, че са й предложили да я вземат на тренинг, докато се квалифицира. Оттогава й изпратиха униформа на The Gym Group и нещата се завъртяха", казва бащата.

Освен отварянето на собствена фитнес зала, Ерин се надява да участва на Олимпийските игри, Игрите на Британската общност и Кросфит игрите - но тя знае, че трябва да тренира усилено през следващите години, ако иска да има шанс. Това обаче е добре, защото няма нищо на света, което да обича повече от тренировките.

"Започнах да вдигам мъртва тяга, когато бях 7-годишна, защото много ми харесваше да го правя. Трудно беше да започна, защото татко не ми позволи, но намерихме безопасен начин да го направим", казва Ерин.

"Обичах да уча нови упражнения с кросфит и да натоварвам тялото си до краен предел, чувствах се наистина специална. Това ме караше вътрешно да се чувствам наистина добре", допълва тя.

"Видях Скалата да става в 5 сутринта и това наистина ме вдъхнови, затова започнах да го правя преди училище. Бях гледала видеоклиповете му и се опитвах да копирам това, което правеше", спомня си Ерин.

"Искам да направя фитнес зала, за да покажа и на други хора, че това може да бъде полезно за тях. Нямам представа кога искам да я отворя, вероятно веднага щом мога да си го позволя", заявява тя.

Междувременно Ерин ще помага на местен фитнес инструктор в провеждането на виртуални тренировки, наложено от COVID-19 пандемията.

40-годишният баща на Ерин каза: "Много сме горди от нея и леко уплашени, но тя има нашата пълна подкрепа, тъй като очевидно е намерила нещо, което представлява изключително страст за нея".

"Вече рядко иска играчки, искаше фитнес оборудване и екипировка за Коледа", допълва той.