Кюта Кумагай (Kyuta Kumagai) е на 10 години и е два пъти по-едър от възрастните си. Внушителните 85 килограма му помагат да надвива съперниците си на ринга за сумо.

Той следва строг режим, създаден от баща му Тайсуке (Taisuke Kumagai). Тренира шест дни седмично - или в клуба за фитнес, или вдигайки тежести.

Баща му забелязва таланта на момчето още в детската градина, когато то печели състезание по сумо.

"Не съм го учил на нищо, някои неща му идват отвътре", казва той. Семейството се премества в района Фукугава на Токио, защото това е мястото с най-много зали за сумо.

Двамата също така използват местен храм, за да тренират един срещу друг. Баща му често прекалява и довежда Кюта до сълзи, но според него това е единственият начин синът му да стане йокодзуна (най-висшият ранг в сумото).

"Има време за себе си и приятелите си. Не мисля, че го натоварвам много", казва той.

Кюта е шампион във възрастовата си категория, но подготовка му струва много и цялото семейство, включително майка му Макико, се подлага на лишения за неговото бъдеще.

"Не си опитвам късмета с лотарии и казина. Заложил съм всичко на сина ми", казва Тайсуке.

Кюта трябва да качи още 20 кг преди да влезе в гимназия. За целта той спазва специална диета, при която консумира между 2700 и 4000 калории на ден.

"Тренировките по сумо не са нещо, което бих нарекъл удоволствие", казва Кюта. "Когато става тежко... съм се замислил да зарежа всичко."

Вижте как тренира момчето във видеото по-горе.