В Седмицата на психичното здраве Джеймс Мидълтън отбеляза „точно 1255 дни“ от момента, в който е диагностициран с клинична депресия.

„В този ден научих колко важна част от живота ни е психичното здраве“ – написа в Инстаграм 34-годишният брат на Кейт и Пипа Мидълтън.

„Десет дни по-късно изчезнах. Взех кучетата и подкарах колата към Лейк Дистрикт в Северозападна Англия, без да казвам на никого къде отивам. Плувах в ледените води на едно езеро, правих самотни преходи по заснежените планини и се опитвах да укротя хаоса в съзнанието си“ – разказва Джеймс.

И до днес той продължава да използва лечебната сила на природата и често публикува в Инстаграм снимки от пътешествията си с неговата годеница Ализе Тевене и кучетата им.

Преди време той призна, че една коледна ваканция в шотландските планини преди три години е била „повратната точка“ в борбата му с депресията.

Той често благодари и на сестрите си Кейт и Пипа Мидълтън за помощта. Миналото лято Джеймс сподели как за 24-ия си рожден ден е получил от тях кошер за пчели – също ефективен начин за справяне със стреса от ежедневието.

Джеймс Мидълтън със сестра си Пипа на тенис турнира Уимбълдън през 2015 г.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„Когато съм с пчелите, сякаш някой изключва с бутон всичките ми тревоги“ – признава мъжът, който управлява компания за лиофилизирана храна за кучета.

Сватбата на Пипа Мидълтън, 20 май 2017 г.
Снимка: Getty Images