Всички се питат как някои двойки успяват да бъдат заедно в продължение на десетилетия, „докато смъртта ги раздели”, а други скъсват след само година-две съвместен живот. Ето седем грешки, които подмолно рушат устоите на моста между двама души. Внимавайте за тях и ще се радвате на дълго семейно щастие.

1. Очаквате твърде много от партньора си

Добре е да споделяте и да си помагате в тежки моменти, но внимавайте да не превърнете партньора си в емоционална патерица, без която не можете. Човекът до вас не може да е отговорен за всеки ваш неуспех, за цялостната ви реализация в живота. Ако го натоварвате прекалено много с проблемите си, „патерицата” ще се счупи.

2. Ревнувате от неговите успехи

Човекът до вас е партньор, а не конкурент. Ако не можете да се зарадвате на неговите успехи, ви чакат тежки дни.

3. Имате тайни

Връзка, която не е основана на доверие, няма бъдеще. Трябва да изграждате мостове помежду си, а не да ги рушите.

4. Сексуалните ви желания са различни, но не желаете да говорите по тази тема

Нормално е в сексуалните желания на двама души да има приливи, отливи, разминавания в денонощния ритъм, както и в количеството секс, от което всеки партньор се нуждае. Проблемът е, ако не се говори за това. Сексуалната неудовлетвореност води до чувство за вина, несигурност и отхвърляне на партньора. Един разговор по темата може да свърши чудеса.

5. Взирате се в недостатъците на партньора и сте слепи за достойнствата му

Фокусирането върху слабостите не води до нищо добро. Бъдете позитивни, споделяйте с човека до вас какво харесвате в него.

6. Постоянно държите на своето и не отстъпвате

Няма нужда от коментар.

7. Приемате връзката с партньора за даденост

Погълнати от ежедневието често забравяте колко е хубаво, че имате половинка, която мисли и се грижи за вас. Не забравяйте, че и вие трябва да правите същото за нея.