Поддържането на една връзка изисква ежедневни грижи. Кризи, малки или големи, има при всяка двойка. Да забравите да пуснете пералнята или да не се обадите, че закъснявате – случва се на всеки. Но все пак някои двойки са щастливи, а други живеят винаги на ръба и сякаш по инерция. Ето шест признака, които подсказват, че сте попаднали на подходящия човек и ще издържите на всички бури в живота.

1. Често се прегръщате/целувате

Не е нужно да се целувате като по филмите – дълго и напоително. Важното е да бъде често. Кратки прегръдки и целувки преди излизане за работа, както и вечер при прибиране, означава, че връзката ви е страхотна. Такива малки жестове правят голямата разлика между силната връзка и средностатистическата.

2. Действате като екип

Не е задължително всеки ден да си делите задълженията вкъщи точно 50 на 50. Ако сте имали период с повече работа в офиса, след това компенсирате партньора си, който е поел основната тежест около дома и децата. Не правите на въпрос, ако веднъж боклукът не е бил изхвърлен или мократа хавлия е забравена върху леглото.

3. Успявате да се изненадате един друг

Изненадата не трябва да е голяма и скъпа. Както при целувките, тук е важна честотата и спонтанността. Например да се приберете вкъщи с любимия на партньора сладолед или да резервирате маса в ресторант, за който той ви е говорил наскоро.

4. От време на време се забавлявате поотделно

Не е нужно да сте вързани като сиамски близнаци. Това не е гаранция за страхотна връзка, дори може да е индикация за своеобразно емоционално робство. В зависимост от ангажиментите е добре да прекарвате поне две вечери месечно поотделно. Просто трябва да знаете кога е удобно и кога не. Събиране по мъжки, когато детето е болно например, никога не е добра идея.

5. Често си казвате „Обичам те!” и то искрено

Не е задължително да го казвате всеки ден. Важното е не бъде произнесено рутинно като „добър ден” и „чао”.

6. Знаете как да преодолявате кризите

Всяка връзка има своите приливи и отливи. Важното е да запазите спокойствие в трудните моменти, да използвате общото (и щастливо) минало като емоционална опора и да гледате напред.